Нов удар по пътешествениците

Полетите през 2021 г. ще ни струват по-скъпо в сравнение с годините преди кризата, породена от COVID-19, прогнозират експерти.

Допреди година като че ли живеехме в златния век за пътешествениците заради лесни достъп до почти всички световни дестинации, отворените граници и намаляващите с всяка изминала година цени за настаняване, транспорт и самолетни билети. 2020 г. обаче нанесе сериозен удар върху тези, които обикалят света само с телефон, фотоапарат и раница на гърба. Пандемията от COVID-19 затвори граници, въведе карантини и PCR тестове и направи част от пътешествията напълно невъзможни.

За съжаление, 2021 г. явно готви нов удар за любителите на екзотичните дестинации, на европейската култура и на разнообразните храна и напитки. Самолетните билети се очаква да поскъпнат заради лошите финансови резултати на авиокомпаниите и намалелия брой полети.

Това може би ще спре онези, които пътуват не заради вътрешен порив на душите си, а за да се похвалят в коя престижна дестинация са почивали и как могат да си го позволят. Защото за всички останали, за които куфар и раница не са принадлежности, а символ на свобода, пътуването ще остане на дневен ред. Може би ще ровим по-дълго в интернет търсачките, за да открием изгоден полет и нощувка, може би ще ревизираме изисквания си или ще прекроим листа с бъдещите ни пътешественически планове, но ще продължаваме да откриваме нови светове и култури.

Коментари

Задължително поле