Носители на 4 награди „Грами“ идват за джаз фест в София

Snarky Puppy идват през лятото.

Лятно шоу със Snarky Puppy

Празник за градска култура и музика в Южен парк 2

Световните звезди и носители на четири награди “Грами” Snarky Puppy ще оглавят сцената на във втората вечер на феста A to JazZ, който ще озвучи Южен парк 2 за единадесетата поредна година от 1-и до 3-и юли.

“През 2021 г. имах невероятното удоволствие да свиря с другата си група Bokante на A to JazZ. Когато видях този фестивал и тази великолепна публика си казах “О, Боже! Догодина трябва да свирим тук със Snarky Puppy и веднага показах A to JazZ на момчетата и мениджъра ни. И ето ни тук, на 2-ри юли ще сме на сцената на един от най-вълнуващите джаз фестивали, на които сме свирили!”, споделя основателят на групата Майкъл Лийг.

Инструменталната формация Snarky Puppy е определянa от музикалните критици като една от най-многопластовите групи на планетата в момента. Бандата се формира през 2004 г. в университета на Северен Тексас в Далас. Основателят є Майкъл Лийг създава групата с 10 негови състуденти, с които репетират веднъж седмично в малък гараж. След години концерти и турнета, Лийг и няколко членове на групата се преместват край Далас, където се потапят дълбоко в богатата госпъл и R&B сцена. В резултат на това към групата се присъединяват забележителни музиканти като Бърнард Райт, Робърт “Спут” Сийрайт, Боби Спаркс, Марк Летиери и Шон Мартин, а вукът на групата се развива до нови креативни посоки.

Печелят първото си “Грами” през 2013-а, а четвъртото - за записа на концерта им в легендарната “Роял Албърт хол”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес