Нотариус Механджийска отказала съмнителни сделки

Пребитата жена и дъщеря й са добре, до 3 дни ще бъдат изписани, казаха лекарите

Нотариус Валентина Механджийска е отказала да изповяда една или няколко съмнителни сделки, с които е засегнала интереси за много пари. Това е основната версия на криминалистите, които разследват бруталното нападение на 54-годишната юристка и нейната дъщеря, научи „Труд”.

Двете жени бяха пребити около 16,40 ч в понеделник на тротоара пред ресторант „Под липите” на столичния булевард „Драган Цанков”. Те току-що били излезли от нотариалната кантора, където работела и дъщерята. В гръб ги застигнали двама мъже с качулки. Повалили ги с юмруци, ритали ги и ги влачили по бетонните плочки. На писъците им за помощ се притекли няколко души от околните сгради, но през това време бандитите избягали. Пред тях двете жени казали, че са нотариуси, но не са участвали в измами, нито са били заплашвани.

Вчера от болница „Св. Анна” съобщиха, че пострадалите жени нямат сериозни увреждания и най-вероятно ще бъдат изписани до 3 дни. Валентина Механджийска е със счупен нос и охлузни рани от влаченето по тротоара, а дъщеря є има разкъсно-контузна рана на лицето, била е ритната в гърдите.

Сутринта полицаи са разпитали първо майката, а по-късно и дъщерята. Проверяват се данни и обстоятелства, свързани с професията им, лаконични бяха разследващите. Версията за личен мотив не е напълно отхвърлена, както и тази за опит за уличен грабеж, въпреки че от двете дами не е взето нищо.

„Убеден съм, че нападението не е свързано с тяхната работа, защото познавам от 19 години колегата Механджийска, никога срещу нея не е имало жалба. Не виждам как нейната работа би могла да засегне нечии интереси. Един нотариус може да направи отказ, да развали дадена сделка, но това не може да бъде причина за обект на престъпление”, коментира вчера председателят на Нотариалната камара Димитър Танев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини