"Нощ на литературата" с плажна сцена във Варна

Плажна сцена ще е един от домакините на десетото издание на "Нощ на литературата" във Варна. Събитието ще се проведе на 12 май в редица европейски градове. Актьори, журналисти, дипломати, музиканти, художници ще четат в превод и оригинал откъси от съвременни европейски писатели. Текстовете в морската "Нощ на литературата" са подбрани от културните институти и посолствата на държавите от ЕС у нас, съобщиха организаторите от общинската дирекция "Култура и духовно развитие" и младежка формация "Аморфа".

Тази година празникът на четенето ще се проведе на две открити пространства в различни часове. От 18 до 20 ч на лятната сцена на Държавния куклен театър в центъра на Варна публиката ще чуе литература в превод и оригинал на италиански, испански, португалски и български. На живо свои творби ще четат и писателките Доника Кирова и Биляна Тодорова.

От 20,30 ч "Нощ на литературата" ще се пренесе на Крайбрежната алея. Край вълните на Рибарския плаж в новата сграда на "Кубо" на български ще прозвучат откъси от британски, полски, френски и македонски автори, гарнирани с изпълнения на варненските певци Полина и Тино.   
 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони