НСА се включва в Европейска нощ на учените

Национална спортна академия „Васил Левски“ ще се включи в Европейската нощ на учените за втора поредна година. Събитието ще се състои на централния стадион на академията в Студентски град тази вечер от 18 часа. Проект се провежда в цяла Европа по едно и също време всеки последен петък на месец септември.
„Идеята е да се представи един в модерен вид науката и нейните различни направления и ние ще покажем какво представлява спортната наука – обясни Татяна Янчева, заместник ректор на НСА пред „Дарик“. – Предвиждаме много събития, които да се случат. Всички желаещи са добре дошли, затова го правим и на стадиона. Хората ще видят какво се крие зад един спортен резултат и колко много наука има зад всяко постижение.“
Програмата включва демонстрация, която ще изпълни бившият автомобилен пилот Димитър Илиев, който понастоящем е доцент и преподавател в НСА. Събитието ще бъде излъчено на живо във Фейсбук, разкриха още от организаторите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.