Ню Йорк може да използва паркове си за погребения на жертвите на COVID-19 като крайна мярка

Снимка: Pixabay

Възможно е Ню Йорк да организира временни погребения в градски паркове и историческия остров Харт за жертвите на COVID-19, пише "Ню Йорк пост", цитирайки официални лица.

Ню Йорк бързо се превърна в епицентъра на заразата в Съединените щати, като на територията на щата са регистрирани над 131 хиляди случая на заболяването.

"Възможно е да се наложи да погребваме временно починалите на остров Харт, за да можем по-късно да се свържем със семействата им", коментира кметът на града Бил де Блазио.

Остров Харт е историческо място, което се намира край югоизточното крайбрежие на Бронкс. Малкото парче земя е най-голямото публично гробище и има мрачна история по време на Гражданската война там е имало затвор, а по-късно колония с туберкулозно болни.

През 80-те години на миналия век там са погребани хиляди жертви на ХИВ/СПИН, които са били изоставени от семействата си заради страха от болестта или не са имали възможност да получат истинско погребение.

Остров Харт не е единственото място, на което е възможно временно да се погребват хора. Демократът Марк Левайн, който е част от градския съвет на Ню Йорк коментира, че е възможно временните погребения да се правят и обществените паркове и градини на Ню Йорк.

"Скоро трябва да започнем "временните погребения". Това е вероятно да се случва в парк на Ню Йорк (да, правилно прочетохте). Там ще бъдат правени изкопи, които да побират 10 ковчега наведнъж", написа Левайн в Туитър преди коментарите на Бил де Блазио за остров Харт.

По-късно Левайн уточни, че вариантът за използване на паркове като временни гробища е краен и в момента не се изпълнява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка