Няма Лео Меси, няма Аржентина

Brazil's forward Neymar celebrates after scoring against Paraguay during their 2018 FIFA World Cup qualifier football match in Sao Paulo, Brazil on March 28, 2017. / AFP PHOTO / Miguel SCHINCARIOL

Мондиал без световния вицешампион Аржентина? Невероятно, но напълно възможно. Няколко часа преди квалификацията срещу Боливия (0:2) дисциплинарната комисия на ФИФА наказа Лео Меси за 4 двубоя! Казал на страничния съдия при 1:0 над Чили, че майка му е проститутка.

Без своя капитан и лидер Аржентина остана без въздух на 3600 метра надморска височина в Ла Пас. При това срещу предпоследния в класирането. Федерацията на Аржентина ще обжалва наказанието на Меси. Но поне следващото гостуване срещу Уругвай със сигурност ще е без него. Възможно е Лео да се завърне в състава на "гаучосите" чак за последния мач, когато всичко може да е решено. Статистиката сочи, че Аржентина печели само 12,5 процента от мачовете си без Меси. А с него бие в 83 на сто от двубоите. Дори великият Диего Марадона не е имал толкова решаващо значение за отбора.

Аржентина е пети в класирането - място, което ще прати тима на бараж за световно. А Боливия няма шанс да се бори за мондиал. "Наказанието е странно - негодува аржентинският селекционер Едгардо Бауса. - Дойде часове преди мача ни и дори не можехме да обжалваме."

Треньорът обаче разгневи феновете, като остави до 60-ата минута Серхио Агуеро на пейката. А Пауло Дибала въобще не влезе.

На другия полюс е Бразилия. С идването на треньора Тите петкратният световен шампион стана първият тим, който се класира за Мондиал 2018 с 3:0 над Парагвай. Героят на "селесао" бе Неймар, който вкара гол и изпусна дузпа. За първи път след повече от година звездата на "Барселона" бе с капитанската лента. Тите реши да сменя редовно капитаните си и в осем мача е имал шест различни. По този необичаен начин треньорът иска да "изгради група от лидери", а не само един. С идването на Тите серията на Бразилия от 13 поредни мача без загуба включва 10 победи и три ремита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят