ОББ с нов шеф, Петър Андронов отива в КВС Груп

Нов изпълнителен директор ще има банката ОББ. Дългогодишният изпълнителен директор на финансовата институция Петър Андронов отива на по-висок пост в структурана на собственика на ОББ - КВС Груп.

Петър Андронов ще бъде наследен като главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър за България от Питър Рьобен, настоящ главен изпълнителен директор на KBC Bank Ирландия, след одобрение от българския регулатор.

Люк Попелиер, настоящият главен изпълнителен директор на бизнес ресор “Международни пазари” в КВС Груп, ще наследи Рик Шеерлинк като главен финансов директор и изпълнителен директор на KBC Груп. Люк Попелиер ще отговаря също така и за “Пазари” и KBC Securities.

По препоръка на Комитета за номинации на KBC Груп, Съветът на директорите назначава Петър Андронов, настоящ главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър за България, в Изпълнителния комитет и за наследник на Люк Попелиер като главен изпълнителен директор на бизнес ресор „Международни пазари“. Той ще отговаря също така и за KBC Asset Management.

Назначенията на Люк Попелиер и Петър Андронов са одобрени от Европейската централна банка и от Националната банка на Белгия.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси