Обвиненият в изнудване Гринго: Невинен съм, станала е обърквация

Софи Маринова пристигна в черно на мярката в съда, любимият й - със зелени маратонки. Двамата искали бебе

Гринго и негов авер изнудвали айтоския бизнесмен Ариф за 50 бона

Заплашили човека и семейството му с убийство, имотът му бил обстрелван

Гаджето на Софи Маринова - Тодор Давидов- Гринго, е обвинен в изнудване на айтоски бизнесмен. Това е Асен Атанасов, известен в града като Ариф, говорят местните хора.

В понеделник, Районната прокуратура в Айтос, повдигна обвинение на Гринго . Давидов и съучастникът му Стефан С., който е от Сандански, са обвинени в изнудване на бизнесмена за сумата от 50 000 лв. и са задържани за 72 часа, гръмна новината, дошла от държавното обвинение.

В 14 часа следобед Гринго бе доведен в съда и магистратите потвърдиха задържането му под стража. Малко преди това, пред магистратурата се появи и Софи Маринова. Тя бе облечена в черен панталон, черно яке, носеше черни чанта и очила. "Свикнала съм с медиите и интереса им към личния ми живот и не ме притесняват", каза на влизане фолкдивата.

"Невинен съм, станала е обърквация", каза от своя страна Гринго и пожела и любимата му Софи да го защитава в съда. За разлика от нея, той бе "вкарал" цветен акцент в тоалета си - електриково зелени маратонки.

image-0-02-05-5ce25085f6c960ad46a48ff97e0176fbab65dbe72329e1d22eef3bd23636164f-vСофи не бе допусната да го защитава, а само като свидетел. Тя обясни пред съда, че Гринго е бил неотлъчно до нея, докато тя била в болница "Дева Мария" в бургаския квартал "Ветрен". Софи Маринова сподели със съдебния състав, че искали да си имат бебе и затова били в клиниката. Освен това, от две години Тодор бил певец, имал близо десет изпълнения. Затова, ако го оставят в ареста, това би нанесло вреди на музикалната компания.

Според айтозлии, местният бизнесмен Ариф сключил изгоден договор със софийска фирма за изработване на контейнери за смет. По този повод Гринго и Стефан го притискали да им плати парите.

Гринго е обвинен като подбудител. Той дори накарал авера си, с който действали, да заплаши Ариф с убийство - че ще убие него и семейството му. Нещо повече, Гринго измислил думите, които да стреснат бизнесмена и предоставил на Стефан мобилен телефон, по който да произнесе заканата. Подсигурил го и с множество сим- карти, с които да зарежда апарата и да провежда периодично разговори на Ариф, като му наел и квартира в Айтос, където санданчанинът да отседне.

Преди броени дни имотът на Ариф бе обстрелван. Гринго и Стефан ще бъдат проверявани и по този повод. Дали те не са измислили стряскащото и зловещо предупреждение срещу Ариф, за да "клекне" и да им даде исканите 50 бона.

Съдът реши да остави в ареста и Гринго, и съучастникът му Стефан.

 

Коментари

Задължително поле