Обвиниха бащата на шофьора, причинил катастрофа с 2 жертви в Пловдив

Снимка: Архив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на бащата на шофьора на колата - убиец , с която загинаха две момчета на 16 и на 19 години, съобщи БНР.

Според разследващите бащата на двамата близнаци съзнателно е предоставил ключовете на автомобила си на момчетата, въпреки че е съзнавал, че нито един от четиримата няма право да шофира. Бащата е задържан за 72 часа.

При подобни случаи отговорността на собственика на автомобила е еднаква с тази на виновния шофьор, обясни тази сутрин окръжният прокурор Румен Попов.

По-рано днес директорът на пловдивската полиция съобщи, че в събота вечерта момчетата са били на сватба, след което решават да се поразходят с автомобил из Пловдив.

До края на деня се очаква да излязат пробите на момчетата за употреба на алкохол и наркотици. Назначените от разследващите експертизи са общо 8.

Според първоначалните данни Опелът се е движил със 100 километра в час, когато се е блъснал в електрическия стълб.

При удара загива братът на шофьора, а девет часа по- късно в река Марица бе открит трупа на 16-годишното момче, което при удара е излетяло от колата.

19-годишният шофьор, който причини тежката катастрофа е в по-добро състояние, а по-късно ще са известни и резултатите от взетите му проби за алкохол и наркотици, уточни по-рано днес старши комисар Йордан Рогачев и даде повече подробности как се е стигнало до трагичния инцидент:

"Първоначално са били на сватба, впоследствие решават да се качат на автомобила и, по техните обяснения, "да се поразходят". Но това разхождане, както на всички стана известно, е фатално, вследствие на което две от момчетата почиват на место, на 19 и на 16 години. Водачът на автомобила първоначално беше в тежко състояние, както и казах състоянието му е значително по-добро, а този, който се е возил до него, той е с по-леки телесни повреди".

Автомобилът, в който са пътували 4 младежи от Квартал Столипиново, катастрофира на бул. "Марица". Колата се е движила с много висока скорост и, след като неправоспособният шофьор изгубил управление, се е блъснал в стълб.

Коментари

Задължително поле