На 21 юли 2018 да почерпят

Испания спаси 540 преселници в Гибралтарския проток

Изписаха от болница британеца, отровен с Новичок

„Боинг“ триумфира на шоуто „Фарнбъро“ Истински железен човек лети на авиошоуто (ИНФОГРАФИКА)

Николай Младенов, специален координатор на ООН в Близкия изток: Израел и Хамас да отстъпят от ръба на войната

Сменят ветеринаря в Болярово, евтаназия в Шарково ще има

Томислав Дончев за скандалите около чумата: Една рутинна процедура се превърна в политическа криза

ОПОС ще финансира ВиК проекти за 1,35 млрд. лв.

Коцето спря купоните Певецът отбеляза празника със семейството си

Израел и Русия се договориха за по-тясно сътрудничество в Сирия

Тръмп няма да подкрепи предложението на Путин за референдум в Донбас

Макрон уволни свой сътрудник, бил протестиращи

Цветан Цветанов след решението на НС за мигрантите: Благодаря на опозицията!

Напускалият свободно Варненския затвор – бивш рали състезател и лидер на престъпна група

Румяна Арнаудова за арестите в КАТ-Габрово: Касае се за длъжностни и документни престъпления

Обединени патриоти и ГЕРБ с помощта на Воля отхвърлиха крайно левия популизъм

Снимка: Архив

Днес 15.02.2018 г. в Народното събрание, народните представители от Обединени патриоти, ГЕРБ и с помощта на народни представители от Воля, приеха отново със 124 гласа ,,За“ промените в Закона за посевния и посадъчния материал и свързаните с него промени в още 14 Закона. Това повторно приемане на вече приетите промени се наложи, заради наложеното вето върху този Закон от Президента Румен Радев.

Промените в Закона за посевния и посадъчния материал, бяха извършени за намаляване на административната тежест, при извършване и реализиране на различни планове, проекти или друг вид инвестиционни намерения. Намаляването на административната тежест засегна още 14 Закона. Това действие на законотворците е пряк инструмент за ограничаване на корупционни практики и даване възможност за развитие на микро, малкия и среден бизнес.

В пленарната зала представители на БСП направиха изказвания, които противоречаха на техни изказвания, при първото приемане на Закона. За да защитят ветото, наложено от Президента, те използваха ляво популистки тези, които са характерни за болшевизма. Съветниците на Президента, продължават да му внушават невярната теза, че тези промени целят бетонирането на Черноморието.

Г-н Президент, Черноморието не е част от комунистическа държава, в която частната собственост е забранена. По Черноморието живеят български граждани, притежаващи частна собственост. Точно тези български граждани, а не Вашите съветници, са опазили Черноморието такова, че е привлекателно не само за българите, но и за милиони чужди туристи.

Г-н Президент, промените в Закона се отнасят за територията на Р. България, а не само за определена част от нея. Ние поискахме среща с Вас, за да чуете и обикновените хора. Вашите съветници не ни допуснаха!

Г-н Президент, района на Черноморието е най- рестриктивната част от територията на Р. България, относно извършване на строителни инвестиционни намерения. Рестрикциите са в ЗУЧК, ЗБР, ЗООС, ЗОЗЗ и др. Хората от Черноморието спазват Законите! Защо трябва да бъдат посочвани с пръст и наказвани?

Г-н Президент, не насаждайте завист и злоба между различните групи заинтересовани в Р. България.

С влизането в сила на промените се дава глътка въздух на малкия и семейния бизнес, притежаващ урбанизирани територии, преотредени като такива от собствени или унаследени земеделски имоти.

Това решение на Парламента, дава и ясен сигнал към чужди инвеститори за устойчивост на административните актове и намаляване на намесата на държавата в частния бизнес.

Това решение дава надежда за задържане на българските граждани в родината – Р. България.

Поздравяваме Народните представители, гласували ,,За“ малкия семеен бизнес и ,,Против“ антинародното вето на Президента Румен Радев.

От Управителните съвети на:
Национална асоциация „Българско Черноморие“
Сдружение „Бъдеще за община Банско“
Инициативен комитет за опазване на Шабленското Черноморие
Балкански център за устойчивост и екоинженеринг

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.