Обилни дъждове предизвикаха наводнения в Ню Орлиънс

Снимка: Twitter/ Reuters

Американският град Ню Орлиънс бе ударен от обилни дъждове в сряда, като местните метеоролози обявиха, че бурята сполетяла региона може да прерасне в ураган, съобщава радио Voice of America. Местните власти очакват времето в Мексиканския залив да се влоши още повече до края на седмицата, създавайки втората тази година тропическа буря и вероятно първия за 2019 ураган.

Според официална информация, един евентуален ураган може да стане причината за повишаване нивото на р. Мисисипи с шест метра над морското равнище, което е достатъчно високо, че да прелее въпреки системата, която защитава Ню Орлиънс. От метеорологичната служба заявиха, че е най-вероятно бурята да удари западната част на Ню Орлиънс в неделя. В същото време губернаторът на Луизиана Джон Едуардс обяви извънредно положение. „Никой не бива да приема тази буря лековерно“, смята той.

Ню Орлиънс бе ударен тежко от ураганът „Катрина“ през 2005 г., който наводни по-голямата част от града, стана причината за смъртта на стотици хора и остави на улицата на 130 хил. души.

Коментари

Задължително поле