Време е за дерби!

Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

Приключиха преговорите между шведския и севернокорейския външен министър

Изборите в Русия: Странни птици има сред осемте кандидати

Само 1 от 10 българи спортува активно, румънците са по-мързеливи от нас в ЕС 70% от нашенците обаче смятат, че са в добро или много добро здраве

Властите в Албания издирват двама българи, част от банда за фалшиви документи

25 000 руснаци може да гласуват у нас за президент Бюфет с деликатеси ще има в секцията на посолството в София

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 18 март 2018

Българка с награди за висша мода в Щатите Заедно с трима сънародници Антоанета Балабанова получи оскар на съпътстващите призове Red Carpet Concierge International в Чикаго

Томислав Дончев: Тези които искат да бутнат властта с партизански методи, заслужават прозвището “гадове”

Варненски ученици спечелиха конкурс на НАСА В надпреварата участвали над 10 000 деца от цял свят

Китай заяви, че е категорично против американския закон за официалните контакти между САЩ и Тайван

Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

Облагородяват Асеновград с 12,5 млн. по ОП “Региони в растеж”

Общата сума от 12 579 154,05 лв. ще получи Община Асеновград за облагородяване през следващите 2 години и половина на 55-хилядния град под Асеновата крепост.
Парите са за реализирането на 2 проекта по оперативна програма “Региони в растеж” и са 100% безвъзмездна финансова помощ. 5 799 837 лв. от общата сума са за благоустрояване на междублоковите пространства от 100 дка в жк “Запад”. Инвестиционният проект включва мащабни озеленителни дейности, изграждане на поливна система, детски и спортни площадки, кътове за отдих и енергоспестяващо улично и парково осветление, рехабилитация на вътрешно-квартални улици и тротоарни настилки, оформяне на допълнителни паркоместа и монтаж на система за видеонаблюдение в жилищния комплекс.
Асеновград
Планираните интервенции са концентрирани в определената зона за въздействие с преобладаващ социален характер. Освен строителните и монтажните работи в проекта са заложени и дейности за авторски и строителен надзор, информация, комуникация и независим одит.
С останалите 6 779 317,05 лв. ще се подобри  енергийната ефективност и ще се модернизират и рехабилитират 3 детски градини и 2 училища в Асеновград. Това са ЦДГ “Надежда”, ОДЗ “Зорница”, ЦДГ “Пролет” и СУ “Св. св. Кирил и Методий” и “Свети Княз Борис Първи”, където ще се намалят разходите за енергия и отопление и емисиите на парникови газове.
В проекта за тях са предвидени доставка на ново обзавеждане и оборудване и дейности, осигуряващи достъпна архитектурна среда, благоустрояване на дворните пространства, изграждане на нови площадки за игра и обособяване на нови озеленени пространства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.