Кметът Фандъкова се срещна с изследователи от JRS

Скъпа „Гражданска“ само след катастрофа Цена на полицата от 156 лв. за шофьори без нарушения

Заснеха водно торнадо в югозападна Италия (ВИДЕО)

Изтеглиха локомотива, който се вряза в паднала скала в Кресненското дефиле

Харчим 17% повече за екскурзии в чужбина Даваме по 1100 лв. за командировка зад граница

Искат затвор за частен съдия изпълнител

Депутат гледа пищни мадами, докато текат дебатите за нов вицепремиер в парламента

ДАНС, митниците и НАП със спецоперация в петролна складова база във Враца

Робърт де Ниро се развежда със съпругата си

Шефът на НСО разпореди проверка заради спрян от катаджия Мерцедес на службата (ВИДЕО)

Френската прокуратура разследва част от финансирането на кампанията на Макрон

Спря сайтът на Министерството на финансите

Косово налага 100% мита за внос на стоки от Сърбия

Новият хеликоптер на Тръмп кацна пробно пред Белия дом

Вдигнаха цената за боклук на шуменското сметище

Облагородяват Асеновград с 12,5 млн. по ОП „Региони в растеж“

Общата сума от 12 579 154,05 лв. ще получи Община Асеновград за облагородяване през следващите 2 години и половина на 55-хилядния град под Асеновата крепост.
Парите са за реализирането на 2 проекта по оперативна програма „Региони в растеж“ и са 100% безвъзмездна финансова помощ. 5 799 837 лв. от общата сума са за благоустрояване на междублоковите пространства от 100 дка в жк „Запад“. Инвестиционният проект включва мащабни озеленителни дейности, изграждане на поливна система, детски и спортни площадки, кътове за отдих и енергоспестяващо улично и парково осветление, рехабилитация на вътрешно-квартални улици и тротоарни настилки, оформяне на допълнителни паркоместа и монтаж на система за видеонаблюдение в жилищния комплекс.
Асеновград
Планираните интервенции са концентрирани в определената зона за въздействие с преобладаващ социален характер. Освен строителните и монтажните работи в проекта са заложени и дейности за авторски и строителен надзор, информация, комуникация и независим одит.
С останалите 6 779 317,05 лв. ще се подобри  енергийната ефективност и ще се модернизират и рехабилитират 3 детски градини и 2 училища в Асеновград. Това са ЦДГ „Надежда“, ОДЗ „Зорница“, ЦДГ „Пролет“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и „Свети Княз Борис Първи“, където ще се намалят разходите за енергия и отопление и емисиите на парникови газове.
В проекта за тях са предвидени доставка на ново обзавеждане и оборудване и дейности, осигуряващи достъпна архитектурна среда, благоустрояване на дворните пространства, изграждане на нови площадки за игра и обособяване на нови озеленени пространства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.