Тръмп призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела

Путин и Ердоган обещаха да довършат „Турски поток“ до края на 2019 г. Двете страни ще засилят сътрудничеството си за стабилизиране на Сирия

И уискито жертва на Брекзит без сделка Производители предупреждават за оскъпяване на напитката и проблеми с износа й

Русия представи ракетата „нарушител“ на пакта със САЩ 9М729 накара Вашингтон да обяви, че излиза от подписания през 1987 г. договор с Москва

Швейцарският WWF с намеса в държавната политика за туризма „Зелената“ офшорка пробутва на Министерския съвет стар и манипулативен доклад за Пирин. Вместо ски предлагат археологически екскурзии и фото разходки

Висока лавинна опасност през следващите дни, ПСС съветва да бъдем внимателни в планината

Здравето опасно за българските лекари Поне четири са нападенията в спешни центрове последните дни

Ердоган: Развитието на отношенията между Русия и Турция влияе позитивно на регионалната сигурност

Депутатите узакониха проверки на публикации (обзор) Комисията за защита на личните данни има право да влиза в медии и да рови в компютрите на журналистите

Осигуряване след пенсиониране и облекчения за деца

Нинова покани Ахчиева в телевизията на БСП

3 млн. души губят акциите си от приватизацията АИКБ настояват да се оттегли предложението

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 януари 2019

Българско дружество купи банка в Молдова Холдинг “Доверие” взима 64% от Moldindconbank

GPS координати на всяка къща и блок Доброволно ще казваме религия, етнос и здравно състояние

Облагородяват Асеновград с 12,5 млн. по ОП „Региони в растеж“

Общата сума от 12 579 154,05 лв. ще получи Община Асеновград за облагородяване през следващите 2 години и половина на 55-хилядния град под Асеновата крепост.
Парите са за реализирането на 2 проекта по оперативна програма „Региони в растеж“ и са 100% безвъзмездна финансова помощ. 5 799 837 лв. от общата сума са за благоустрояване на междублоковите пространства от 100 дка в жк „Запад“. Инвестиционният проект включва мащабни озеленителни дейности, изграждане на поливна система, детски и спортни площадки, кътове за отдих и енергоспестяващо улично и парково осветление, рехабилитация на вътрешно-квартални улици и тротоарни настилки, оформяне на допълнителни паркоместа и монтаж на система за видеонаблюдение в жилищния комплекс.
Асеновград
Планираните интервенции са концентрирани в определената зона за въздействие с преобладаващ социален характер. Освен строителните и монтажните работи в проекта са заложени и дейности за авторски и строителен надзор, информация, комуникация и независим одит.
С останалите 6 779 317,05 лв. ще се подобри  енергийната ефективност и ще се модернизират и рехабилитират 3 детски градини и 2 училища в Асеновград. Това са ЦДГ „Надежда“, ОДЗ „Зорница“, ЦДГ „Пролет“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и „Свети Княз Борис Първи“, където ще се намалят разходите за енергия и отопление и емисиите на парникови газове.
В проекта за тях са предвидени доставка на ново обзавеждане и оборудване и дейности, осигуряващи достъпна архитектурна среда, благоустрояване на дворните пространства, изграждане на нови площадки за игра и обособяване на нови озеленени пространства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.