На 25 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за вторник, 25.02.2020

Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Ген. Мутафчийски: Всеки ден ще има брифинг във ВМА за коронавируса

Обновени училища, градина и ясла посрещат децата Над 10 млн. лв. влизат в училища и детски заведения в Търговище

Огромен ремонт, с изливане на нови бетонни плочи, изграждане на актова зала и ред други осъвременявания тече в училище „Хр. Ботев”, което ще посрещне новата учебна година в напълно променен вид. Сградата ще има и асансьорна клетка, която ще осигурява достъпна среда до третия етаж.
Още това лято малчуганите от детска градина „Приказка” ще се радват на нови занимални с модерно обзавеждане и оборудване.
Още това лято малчуганите от детска градина „Приказка” ще се радват на нови занимални с модерно обзавеждане и оборудване.

С напълно обновени сгради, отговарящи на всички изисквания за енергийна ефективност, функционалност, здравословни условия и качествен образователен процес, ще посрещнат възпитаниците си още това лято детска градина ”Приказка” и ясла „Първи юни” в Търговище. В момента там тече цялостен ремонт на сградите, които ще имат ново обзавеждане и оборудване. Дейностите се извършват по проекта на Община Търговище за обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура. Строителните дейности стартираха през октомври 2017 г. в три от обектите, включени в проекта.

С на практика нова сграда ще чества осемдесет и седмата си годишнина основно училище „Хр. Ботев” в центъра на града. Този 15 септември ще бъде незабравим за учениците му, които едва ли са предполагали, че училището им може да бъде на нивото на най-модерните и съвременни образователни звена не само у нас. Това ще се случи благодарение и на новото оборудване, което ще бъде осигурено по проекта.
Четвъртият обект от тази група е детска градина „Снежанка”.

Санирането на детската ясла е пред приключване и предстои да бъде доставено новото обзавеждане.
Санирането на детската ясла е пред приключване и предстои да бъде доставено новото обзавеждане.

Стойността на проектните дейности е близо 10 млн. лв. Общината участва със съфинансиране от близо 120 000 лв., с които се ремонтира сградата на Кукления театър, която е част от І ОУ „Хр. Ботев”.

Срокът за приключване на целия проект е май 2019 г., но първите три сгради ще бъдат на разположение на децата и учениците още тази година, след като от кметството изпреварващо стартираха преди повечето общини.

Община Търговище приключи и обновяването на още две училища, които получиха финансиране по Националната програма „Оптимизация на училищната мрежа”. В ОУ „Хр. Ботев” в село Макариополско и ІІІ ОУ „Петко Р. Славейков” в Търговище бяха инвестирани по 135 000 лв. В сградите беше направена смяна на дограма, ремонти, обновяване на настилки и мазилки, закупуване на техника в помощ на учебния процес.

Предстоят ремонти и в ІV ОУ „Иван Вазов” в Търговище за 30 000 лв., осигурени от общинския бюджет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.