Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Майките прекратяват протеста след оставката на Валери Симеонов

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Въглищата с етикет, дървата да са сухи Финансови глоби за кметове, ако трудно се диша

Протестиращи в Перник пак блокираха магистрала „Люлин“

„Да бъде ден!” – зовеше Смирненски

Германия и Франция се разбраха за единен бюджет на Еврозоната

До 1,5 млн. българи поваля грипът 140 хиляди ваксини вече са изчерпани от пазара

Валери Симеонов: Хайде сега да видим, след като си подадох оставката, с какви основания ще продължават протестите Борбата продължава, основанието за радост у моите опоненти е преждевременно, заяви той

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Русия заплаши Украйна с „драстични мерки“, ако спира нейни кораби в Азовско море

Полицията издирва 12-годишно момче

Български компании произвели дрехи за 3 млрд. лв. Модернизират предприятията чрез еврофондове

Валери Симеонов депозира оставка

Обновени училища, градина и ясла посрещат децата Над 10 млн. лв. влизат в училища и детски заведения в Търговище

Огромен ремонт, с изливане на нови бетонни плочи, изграждане на актова зала и ред други осъвременявания тече в училище „Хр. Ботев”, което ще посрещне новата учебна година в напълно променен вид. Сградата ще има и асансьорна клетка, която ще осигурява достъпна среда до третия етаж.
Още това лято малчуганите от детска градина „Приказка” ще се радват на нови занимални с модерно обзавеждане и оборудване.
Още това лято малчуганите от детска градина „Приказка” ще се радват на нови занимални с модерно обзавеждане и оборудване.

С напълно обновени сгради, отговарящи на всички изисквания за енергийна ефективност, функционалност, здравословни условия и качествен образователен процес, ще посрещнат възпитаниците си още това лято детска градина ”Приказка” и ясла „Първи юни” в Търговище. В момента там тече цялостен ремонт на сградите, които ще имат ново обзавеждане и оборудване. Дейностите се извършват по проекта на Община Търговище за обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура. Строителните дейности стартираха през октомври 2017 г. в три от обектите, включени в проекта.

С на практика нова сграда ще чества осемдесет и седмата си годишнина основно училище „Хр. Ботев” в центъра на града. Този 15 септември ще бъде незабравим за учениците му, които едва ли са предполагали, че училището им може да бъде на нивото на най-модерните и съвременни образователни звена не само у нас. Това ще се случи благодарение и на новото оборудване, което ще бъде осигурено по проекта.
Четвъртият обект от тази група е детска градина „Снежанка”.

Санирането на детската ясла е пред приключване и предстои да бъде доставено новото обзавеждане.
Санирането на детската ясла е пред приключване и предстои да бъде доставено новото обзавеждане.

Стойността на проектните дейности е близо 10 млн. лв. Общината участва със съфинансиране от близо 120 000 лв., с които се ремонтира сградата на Кукления театър, която е част от І ОУ „Хр. Ботев”.

Срокът за приключване на целия проект е май 2019 г., но първите три сгради ще бъдат на разположение на децата и учениците още тази година, след като от кметството изпреварващо стартираха преди повечето общини.

Община Търговище приключи и обновяването на още две училища, които получиха финансиране по Националната програма „Оптимизация на училищната мрежа”. В ОУ „Хр. Ботев” в село Макариополско и ІІІ ОУ „Петко Р. Славейков” в Търговище бяха инвестирани по 135 000 лв. В сградите беше направена смяна на дограма, ремонти, обновяване на настилки и мазилки, закупуване на техника в помощ на учебния процес.

Предстоят ремонти и в ІV ОУ „Иван Вазов” в Търговище за 30 000 лв., осигурени от общинския бюджет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.