Вижте колко изхарчиха партиите в предизборната кампания за евровота

Лекарят, убил крадец в дома си, се призна за виновен и поиска по-лека присъда

Три реактора на руска АЕЦ бяха изключени аварийно заради късо съединение

Кметът на Търново разпореди проверка по случая със затиснатото от гума дете В зоната за фитнес има табела, че се ползват от лица над 18 години

„Орлите“ срещу 108-годишен исландски клуб

Борисов разгледа снимачната площадка на „Откраднат живот“ (СНИМКИ)

Нов заместник-председател встъпи в длъжност във Варненския окръжен съд

Треньорът на „Лудогорец“: Ще има санкции

Д-р Иван Димитров се призна за виновен за убийството на Жоро Плъха, може да бъде осъден още днес

Почина проф. д-р на и.н. Иван Душанов

Евакуираха 130 пътници, заради сигнал за бомба в самолет на летището в Белград

Кметът на Белица подкара багер

Урсула фон дер Лайен иска всяка страна от ЕС да й предложи по един мъж и една жена за еврокомисар

Честна шуменка намери и върна портфейл с много пари

Бойко Борисов: В момента, в който направим индустриална зона, тя се пълни

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Образователният министър Красимир Вълчев предложи проект на решение на Министерския съвет за приемането на Списъка на иновативните училища за 2019/2020 г.

Пуснаха нова програма с бюджет 1,5 млн. лв.

Още 113 училища ще бъдат обявени за иновативни, стана ясно от списъка на този вид училища в България за 2019/20 г. Министърът на образованието Красимир Вълчев предложи приемането на документа вчера в доклад до Министерския съвет. 113 училища кандидатствали за иновативни за първи път и са одобрени. От тях 6 са начални, 1- обединено, 49 основни, 24 средни, 9 профилирани гимназии, 23 професионални и едно спортно.

Иновативните школа за новата учена година ще бъдат общо 395. Те са от 133 населени места и са 16% от всички 2400 училища в страната.
Неспециализираните учебни заведения могат да бъдат обявени за иновативни с решение на Министерския съвет по предложение на образователния министър. Те въвеждат иновативни елементи по отношение на организацията или съдържанието на обучението. Целта е изграждане на модерни школа, в които учениците подобряват образователните си резултати, мотивацията, креативното си мислене и др.

Комисията за иновативните училища в МОН е разгледала 160 проекта за иновации от 157 училища. Инициативите на 23 училища не са отговаряли на критериите и не са били класирани. 135 проектни предложения от 134 училища са били одобрени, като 21 от тях вече имат такъв статут, но кандидатстват с нова иновация.

От тази година за иновативните училища има специална програма с бюджет 1.57 млн. лв. По нея 580 школа ще обменят добри практики, като от тях са включени 290 учебни заведения, които не се иновативни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.