Обратен ефект за „Левски“

Първата загуба за „Левски“ в шампионата е факт. „Сините“ отстъпиха с 0:1 на „Локомотив“ (Пловдив) и сдадоха лидерската позиция на ЦСКА. Но последното не е чак толкова важно, сезонът е дълъг, а тепърва предстои дерби между двата тима.

Изненадващо и отрезвяващо обаче бе представянето на столичния гранд на „Лаута“. Особено през първата част.

Още с идването си в София Славиша Стоянович призна, че отборът има нужда от физическа подготовка, която планира да направи по време на мачовете на националния отбор. Но докато това стане факт, тимът му записа серия от пет поредни победи.

И изглежда, че въпросната пауза имаше обратен ефект за „Левски“. Тимът точно бе набрал скорост, спечели и важен сблъсък с традиционно неудобния „Берое“ (1:0), но след това трябваше да чака две седмици до подновяването на първенството.

В неделя вечер играчите на Стоянович бяха далеч от представянето си в предходните си 450 минути. Освен това срещу тях имаха съперник, играл далеч по-концентрирано и мотивирано от гостите. И победата бе заслужена.

Като грешка може да се счита и решението на Стоянович да се довери на състава от последния шампионатен мач. На резервната скамейка останаха възстановените Давид Яблонски и Паулиньо. Там бе и голмайсторът на отбора Станислав Костов, отстъпил мястото си за втори пореден мач на Серджиу Буш. Но към днешна дата румънецът не е за стартовите единадесет. Докато в предходните двубои неговият конкурент в атака успяваше да отбележи при малкото създадени пред него ситуации, а в някои случаи и сам си ги изработваше, „деветката“ на „сините“ бе твърде изолиран и не успяваше да излезе на позиция.

В средата „сините“ също бяха неефективни, липсваше свръзката между отделните линии, имаше и много брак в действията. Но обърне ли се каруцата, пътища много... Стоянович призна поражението и може би тези 90 минути му отвориха очите за другото лице на „Левски“. В крайна сметка и нищо фатално не се е случило - приказката с чудесната серия приключи, но това бе и въпрос на време. Сега идва наглед протоколен мач с „Витоша“ (Бистрица) преди сблъсъка с ЦСКА. А „сините“ вече се убедиха, че да си на върха не е лесно и да останеш там е по-трудно, отколкото да се изкачиш...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ