Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Да откажеш на „Манчестър Юнайтед“

Обсъждат два варианта за компенсиране на клиенти след поевтиняването на газа Томислав Дончев: Нужни са промени в Закона за енергетиката, за да се определят цени със задна дата

Два варианта за компенсиране на клиенти след поевтиняването на природния газ със задна дата обсъждат експерти от Министерството на енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране и депутати.

„Единият е да се връщат надвзети суми, а другият, който изглежда по-лесен, е прихващане на бъдещи плащания“, заяви във Варна вицепремиерът Томислав Дончев. Според него решение ще се вземе в близките седмици.

„Нямаме проблем за възстановяването на надплатени суми от страна на „Булгаргаз“ към негови клиенти. Проблемът се появява на следващото ниво – как те да компенсират своите клиенти по веригата. За абонати на „Топлофикация“ това би могло да се случи, но има ситуации, в които е много трудно“, посочи Дончев и даде пример: „Как да издирим клиентите на една метанстанция, които са зареждали 7-8 месеца назад? Как ще им върнем пари?“ Според вицепремиера безпрецедентната ситуация изисква да бъдат направени промени в Закона за енергетиката, които да дадат право на КЕВР да определя цени със задна дата.

През следващия програмен период страната ни при всички случаи ще разполага с повече евросредства, отколкото досега, като за текущия по темп на плащане България се движи в челния пакет страни от ЕС, категоричен бе Дончев.

Във Варна той участва в организирана от Областния информационен център конференция, посветена на новата рамкова програма „Хоризонт Европа“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.