Първи заразен с коронавирус в Швейцария

Съвместно заседание на правителствата на България и на Гърция ще се проведе утре в Александруполис

Блокираната българка в хотел в Тенерифе: Не ни разрешават да излизаме

До 10 000 лв. ще струват на общините всеки километър път без винетка

Унищожиха невзривен боеприпас, открит край Ямбол

ВАР още от старта на идния сезон

Осъдиха 80-годишна варненка за телефонни измами Баба Веселинка паднала в капана след опит да прибере пари от прокурор

Стопанската академия е единственото българско висше училище със сертификат от Европейската комисия Той е за магистърска програма по митнически контрол

Президентът Радев: От правителството зависи въвеждането на еврото да бъде с икономическа и социална интеграция

Превозвачите връщат наети устройства за тола след три месеца Прекратяват контактите по-рано при промяна в собствеността на камиона или автобуса

Външно потвърди: Българско семейство е под карантина в хотел в Тенерифе, в контакт с тях сме

8 ученици от Кърджали се прибират по спешност от Италия заради коронавируса

Българска асоциация на заведенията опроверга Борис Бонев за незаконно строителство на „Витошка“

Никол Шерцингер във фатално черно

Варна влиза в онлайн платформа за българите в чужбина

Общината дава заем на болница, за да й се издължи Закъсалата болница има неплатени местни данъци и такси за 180 000 лв.

Община Пловдив ще даде нов безлихвен заем на задлъжнялата към куп кредитори Първа градска, която е нейна собственост, този път, за да може болницата да плати борчовете си към самата община. Става дума за натрупаните данък сгради, такса смет и местния налог за моторните превозни средства.

МБАЛ “Свети Мина” не е плащала тези задължения от 2011 г. и натрупаната сума е 179 051,91 лв. Затова зам.-кметът Розалин Петков предлага на общинските съветници да одобрят отпускането на кредита. Той ще е в размер на 180 000 лв. и ще бъде погасен на 18 равни вноски по 10 000 лв.

Болницата неведнъж е получавала безлихвени заеми от общинския бюджет, но за да бъдат платени борчовете към външни доставчици. Планираното сега отпускане на пари малко напомня преместване от единия в другия джоб, на практиката е общината да плаща сама на себе си данъци за сградния си фонд и за автомобилния си парк. Не са редки и случаите, в които администрацията бави погасяването на тези налози и така попада в ситуацията да е едновременно свой кредитор и длъжник.

Първа градска натрупа много задължения в последните години и за да не стигне до фалит, Общинският съвет взе решение да се влее във финансово стабилната общинска болница “Св. Пантелеймон”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.