България – от аутсайдер до фактор

Арестуван е бившият шеф на контраразузнаването в Македония

Благотворителен концерт събира пари за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Президентът удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Съюза на българските писатели (СНИМКИ)

Тръмп: САЩ остават стабилен партньор на Саудитска Арабия въпреки съмненията покрай смъртта на Хашоги

Българите зад граница искат да ги представляват нови организации

Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

Дворът на кирилицата посрещна висши държавници от Бурятия, Калмикия и Чечня Откриха още 4 бюст-паметника в Алеята на писателите

Община Пловдив спечели проект за 1,4 млн.лв. за модернизация на професионална гимназия

Община Пловдив спечели проект на обща стойност 1 399 985,87 лв с ДДС за модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника (ПГХТТ).

Той е по ОП „Региони в растеж“ и цели „изграждането на благоприятна, съответстваща на съвременните образователни изисквания среда, която да спомогне за предоставянето на адекватни обучителни услуги в условия, съответстващи на националните и европейски нормативи за качество и пригодност, както и да кореспондира с нуждите на учащите и заинтересованите страни – бизнес и бъдещи работодатели“. В продължение на 24 месеца ще се извършат дейности, водещи до осъвременяване на физическата среда в ПГХТТ – строително-монтажни работи, включително саниране и осигуряване на достъпна среда, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане, отговарящо на потребностите на изучаваните професионални направления в целевото училище, както и подобряване условията и комфорта на учащите и педагогическите специалисти.

Пловдив ремонт Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника

Строително монтажните работи са на стойност  821 024.96 лв. с ДДС. Те включват подмяна на старата дървена дограма с енергоспестяващ клас алуминиева с прекъснат термостат и двоен стъклопакет с „К“- стъкло; обезопасяване на прозоречни отвори и стълбища; сигнализиране на локации с промяна в нивата и налични препятствия; извършване на цялостен ремонт на покрива на учебен корпус, учителски блок и физкултурен салон, включително – полагане на топлоизолация; отстраняване на констатирани обследванията течове; прешпакловане и пребоядисване на сградните помещения; ремонт и подмяна на настилки в учебните и спортно помещения; подмяна на осветителни тела с енергоефективни; монтаж на външна топлоизолация и подмяна на вътрешна отоплителна инсталация. Достъпът за хора с увреждания ще се подсигури посредством доизграждане на рампи към централния вход на училището за допълнително улесняване на достъпа до сградата на лица със специални нужди, с което да се осигури комплексна достъпна среда, отговаряща на съвременните изисквания.

Освен това ще бъдат закупени артикули за обзавеждане и оборудване за 284 841,00 лв. с ДДС. Сред тях са аналитична и физико-химична лаборатория – шкафове, столове, специфично оборудване като блендери, лабораторни центрофуги и др.; лаборатория за неорганична и органична химия – цялостно обзавеждане и специфично оборудване като колби, хладилна техника, анализатори и т.н.; лаборатория по микробиология и биохимия – цялостно обзавеждане (маси, шкафове и др.) и специфично оборудване като центрофуги, автоклав, измервателна техника и т.н.; кабинет за практическо обучение по контрол на храни и напитки – цялостно обзавеждане и оборудване (маси,компютърна техника и др.); кабинет за практическо обучение по технология на храни и напитки – оборудване и обзавеждане; учебна работилница по технология на храните – специфично тематично оборудване; работилници и лаборатории по топлотехника, възобновяеми енергийни източници, хладилна и климатична техника – специфично оборудване (нивомери, ел.уреди и др.).

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.