Община Свищов привлече първия си чуждестранен инвеститор

Мощен немски инвеститор избра Свищов за място на една от производствените си бази, информираха от кметската администрация на крайдунавската община.

След като през юли между Община Свищов и ръководството на предприятието беше подписан меморандум за сътрудничество, месец по-късно водещата немска фирма в производството на продукти за медицинска грижа изрази своето намерение да инвестира в града.

Фирмата е утвърдена в производството на иновативни специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи. В своето инвестиционно предложение се заявява, че в перспектива ще се осигури заетост от 30 – 50 човека на пълен работен ден. Инвестиционното намерение и разполагането на производствената база може да се реализира за срок от няколко месеца, след което производственият цикъл може да стартира.

За производството се използват съвременни, безотпадни технологии и  не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е „затворен”  и  щадящ околното среда, увериха от общината. Кметът на Свищов Генчо Генчев се ангажира с пълно съдействие от страна на общинска администрация и оказване на помощ при предстоящите процедури и действия във връзка с успешното реализиране на това инвестиционно намерение.

В меморандума двете страни се споразумяват да насърчават, подпомагат и улесняват икономическото  сътрудничество, проучване и разработване на инвестиционни проекти и намерения. Освен инвестицията, двете страни се ангажират с насърчаване на търговското и инвестиционно сътрудничество, обсъждане и проучване на възможностите за развитие на национални, регионални и международни партньорства в различни области на икономическия живот, публичните политики, икономика, политика и туризъм.

Коментари

Задължително поле