Подводни пируети с палавата Кристен Стюарт Хорър на хоризонта

Каква е разликата между експерт по жените и потребител по жените?

Джузепе Конте: Италия е загрижена за ситуацията с пожарите в Амазонка

Евакуираха туристи на гръцкия остров Самос заради горски пожар

Катастрофа затвори пътя към ГКПП „Маказа”

Северна Корея тества нова пускова установка за ракети (СНИМКИ)

Израел бомбардира ирански военни край Дамаск

Ето какво ще е времето днес

Зодиите рано сутрин

На 25 август 2019 да почерпят

„Левски“ удари „Локо“ (Пд) преди голямото дерби с ЦСКА

Президентът Радев: Историческият връх Шипка ни призовава да върнем достойнството на народа и на държавата

Шествие срещу расизма и нацизма се проведе в Дрезден

Шуменец притежава F-16 и МиГ-29 Над 100 Мерцедеса и Линкълн-а на Кенеди са паркирани в дома на о.з. полковник Дишко Иванов

НАСА разследва астронавтка за престъпление, извършено от Космоса

Община Свищов привлече първия си чуждестранен инвеститор

Мощен немски инвеститор избра Свищов за място на една от производствените си бази, информираха от кметската администрация на крайдунавската община.

След като през юли между Община Свищов и ръководството на предприятието беше подписан меморандум за сътрудничество, месец по-късно водещата немска фирма в производството на продукти за медицинска грижа изрази своето намерение да инвестира в града.

Фирмата е утвърдена в производството на иновативни специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи. В своето инвестиционно предложение се заявява, че в перспектива ще се осигури заетост от 30 – 50 човека на пълен работен ден. Инвестиционното намерение и разполагането на производствената база може да се реализира за срок от няколко месеца, след което производственият цикъл може да стартира.

За производството се използват съвременни, безотпадни технологии и  не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е „затворен”  и  щадящ околното среда, увериха от общината. Кметът на Свищов Генчо Генчев се ангажира с пълно съдействие от страна на общинска администрация и оказване на помощ при предстоящите процедури и действия във връзка с успешното реализиране на това инвестиционно намерение.

В меморандума двете страни се споразумяват да насърчават, подпомагат и улесняват икономическото  сътрудничество, проучване и разработване на инвестиционни проекти и намерения. Освен инвестицията, двете страни се ангажират с насърчаване на търговското и инвестиционно сътрудничество, обсъждане и проучване на възможностите за развитие на национални, регионални и международни партньорства в различни области на икономическия живот, публичните политики, икономика, политика и туризъм.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.