Саудитският престолонаследник обвинява Иран за нападенията в Оманския залив

Горещо време днес, температурите скачат до 34 градуса

България празнува Деня на йога

Днес е Петдесетница

Конгресът на БСП решава дали да бъде приета оставката на Корнелия Нинова

Дебели ли са зодиите?

На 16 юни 2019 да почерпят

Жена е в тежко състояние след катастрофа на столичния бул. „Възкресение“

1969 – годината, която промени света (ИНФОГРАФИКА)

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са участвали в кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Русия

Блудницата Теодора – императрицата на Византия

Иран и ЕС са обсъдили ядрената програма на Техеран

Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

Пороен дъжд е наводнил улици в Благоевград

Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол Черноморска библиотека е създадена в музея „История на котвата“ в града

Община Свищов с пореден одобрен за финансиране социален проект Услугите са за деца от 0 до 6 години с увреждания или в риск от развитие на увреждания

Управляващият орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ одобри финансиране на проект „Услуги за ранна интервенция на уврежданията и семейна подкрепа в община Свищов“. Водеща организация за изпълнението на проекта е Фондация „ЕКИП“ – София, с изпълнителен директор – Биляна Житарова. Съобразно изискванията на договарящия орган, община Свищов ще участва като партньор.

Основната цел на проекта е насочена към предоставяне на интегрирани социални услуги в общността за деца от 0 до 6 години с увреждания или в риск от развитие на увреждания и техните семейства на територията на община Свищов. Предвидена е професионална подкрепа на уязвими семейства, с оглед разширяване на възможностите им за независим и самостоятелен живот и повишаване на мотивацията за участие в заетост.

Съобразно разписаните дейности, ще бъде назначен екип от квалифицирани специалисти в областта на ранното детско развитие и семейна подкрепа.

Проектът ще се реализира в продължение на 18 месеца, в рамките на които ще се осигури консултативна и терапевтична подкрепа на 50 деца и семейства от целевата група, както и обучения на родителите за придобиване на умения и активно поведение на пазара на труда.

Това е поредният проект, който община Свищов ще реализира в партньорство с Фондация „ЕКИП“ – гр. София, насочен към осигуряване на адекватна социална подкрепа на семейства, отглеждащи малки деца на територията на община Свищов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.