Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Депутатските заплати скараха партиите (обзор) Гуша за гуша и обиди на „Популист!”

Кирил Ананиев издаде заповед за забрана за влизане на чужденци в България

Общините в област Сливен засилиха противоепидемичните мерки

В четирите общини на Сливенска област – Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, със заповеди на кметовете бяха засилени противоепидемичните мерки.

В Сливен бяха затворени двата големи парка „Юнак“ и „Асеновец“, временно отпаднаха ограниченията на синята зона, извършва се дезинфекция на пешеходната зона, най-натоварените булеварди, автобусните спирки и други критични точки. Разредено бе разписанието за градския транспорт и отпадна намалението на пенсионерите за автобусите, за да се намалят пътуванията им по неналежащи причини.

Общината купи 200 бързи теста за коронавирус, както и апарат за резултатите им, и ги предостави на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Тя е най-голямото лечебно заведение в региона и е на първа линия при приемането на пациенти със съмнения за вирусна инфекция. Бяха затворени магазините за промишлени стоки на централния кооперативен пазар, като търговците бяха освободени от наем до края на март. През почивните дни пазарът бе затворен нацяло. От няколко дни работят горещи телефонни линии за получаване на сигнали, за нуждаещи се от доставка на лекарства по домовете, както и за оказване на психологическа помощ.

В Нова Загора първи въведоха вечерен час за учениците, които ще могат да се придвижват без предружител до 19 часа. Такива ограничения бяха приети и и в останалите общини. В Нова Загора, Котел и Твърдица също бяха разкрити горещи телефони, въведена е дезинфекция на обществените места, отпаднаха някои наеми и такси към общините за срока на обявеното извънредно положение.

В балканската община Котел бе препоръчано на животновъдите да прибират стадата си по маршрути извън уличната мрежа. Там, където това не е възможно, се извършва дезинфекция. В община Твърдица преди дни предупредиха гражданите да не разпространяват неверни слухове, включително и за пациенти с коронавирус, за да не се нажежава обстановката и да не се създава паника. Кметът Атанас Атанасов помести в сайта на общината специално изявление, в което директно препоръча в социалните мрежи повече „да не се пишат глупости“.

Към момента все още няма доказан с проби случай на коронавирус в Сливен и областта.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.