Общинската конференция на БСП – Бургас гласува номинациите на общо 50 кандидати за евродепутати

Делегатите на 21-вата общинска конференция на БСП – Бургас гласуваха за номинациите на общо 50 кандидати за евродепутати, които да влязат в листата на БСП. Шестима от тях са от бургаската партийна организация – народният представител Николай Тишев, Христо Панайотов, общинският съветник Радослав Петков, Атанас Зафиров – член на ИБ на НС на БСП, Георги Тодоров и Йордан Георгиев. Сред останалите номинирани са Елена Йончева, Петър Кънев, Деница Златева, Ирина Бокова, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, проф. Иво Христов, Крум Зарков, Жельо Бойчев, Кристиян Вигенин и др. Номинации получиха също така досегашните евродепутати Петър Курумбашев, Момчил Неков, Георги Пирински и Сергей Станишев, както и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Предстоящите избори са историческа възможност за промяна както за Европа, така и за България. Ситуацията в ЕС и у нас е една и съща – огромно недоволство срещу статуквото на десните и очакване за справедливост и повече солидарност. От нас зависи да се противопоставим на застоя, лъжите за миналото и илюзиите за бъдещето, на националния егоизъм и популизъм, които други предлагат като панацея за всички проблеми. Нашата партия е длъжна да изведе страната на друг път. Да върне справедливостта, солидарността и надеждата. Да представи истинска алтернатива на пагубното статукво. Да убеди не само нашите избиратели, но и всички българи, че тези избори са важни, че всеки глас има значение, защото те ще се превърнат във вот на недоверие към управляващите и резултатът от тях ще предреши провеждането на предсрочни избори” – каза по време на конференцията общинският лидер на БСП – Бургас Живко Господинов.

„След две години яростна конфронтация между две политически сили – БСП и ГЕРБ, между две визии - в едната - тази на ГЕРБ - в България всичко е цветя и рози, икономически растеж, ниска безработица и т.н. В тази на БСП – страната ни изтича между пръстите, хората бягат от нея, икономиката е задушена от няколко монополни структури, разпределението на богатствата е несправедливо. Тази конфронтация ще бъде решена на 26 май от суверена, който, произнасяйки се по всички въпроси, ще се произнесе най-вече по този – кой е прав в тези двугодишни спорове. Това е националното значение на изборите, които предстоят” – заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков, който бе гост на общинската конференция на БСП – Бургас. Сред присъстващите бяха и народните представители Петър Кънев, Николай Тишев и Димитър Стоянов, както и областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика