Общински волейболен клуб създават в Свищов

Община Свищов, съвместно със сдружение „Зелена шапка“ – град Свищов и АСЕМ ГРУП ЕООД организираха в зала „Септември“ спортно събитие под надслов „Да бъдем добрия пример за нашите деца“. Специален гост на събитието беше волейболистът Евгени Иванов – Пушката.

Инициативата имаше за цел да покаже на децата от различна възраст, значимостта и ползите от спорта и грижите за добро здраве. Програмата на събитието включваше лечебно-изправителна гимнастика HEAL FIT GYMNASTICS - проведена от екип специалисти и волейболна среща между отбора на ученици от СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Цветан Радославов“ срещу отбора на учители и бивши възпитаници на двете училища. Специално участие в срещата взе Евгени Иванов, който игра в отбора на учениците.

Победител в тази вълнуваща среща с 3:2 гейма беше отборът на учениците. Общинското ръководство на община Свищов използва гостуването на Пушката, за да обяви създаването на Общински волейболен клуб в Свищов. „Присъствието на състезател от такъв ранг на откриването на клуба приемаме като знак за бъдещи успехи на свищовските волейболисти.” – каза при откриването зам.-кметът Борислав Замфиров. На събитието присъстваха още: председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-председателят на ОбС – Свищов и председател на Постоянна комисия по здравеопазване, социална политика, младежта, спорт и туризъм д-р Татяна Ганчева, както и началник „Образование” Румяна Кузева.

Коментари

Задължително поле