Обърналият се автобус на АМ "Тракия" се е влачил 20 метра в канавката

13 пътници, пострадали при катастрофата на автомагистрала "Тракия", са транспортирани до ямболската болница, а трима са откарани в Карнобат. Автобусът, който се преобърна в канавката малко след 22 часа, е изпълнявал редовна линия София - Слънчев бряг, предаде БНР.

Д-р Вълчев от Спешния център в Ямбол е обяснил, че само една жена от докараните 13 пътници ще остане за лечение, а другите ще бъдат освободени.

"Поводът вероятно за множеството травми на по-голямата част от пациентите са наранявания по горни, долни крайници, тъй като, разказват, че е настъпила доста сериозна суматоха. Автобусът се обърнал и се е влачил около 20 метра в канавката. Цяло чудо е, че не се е запалил, тъй като всички пациенти, които постъпиха тук, бяха в дизелово гориво", обясни медикът.

Тепърва ще се уточняват причините за инцидента, шофьорът вече е разпитан от полицията. Движението в района на инцидента при километър 296-и на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, в участъка Чарда-Воденичене, вече е възстановено, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България