Ограничителните мерки във Великобритания остават до появата на ваксина

Великобритания няма да свали изцяло ограничителните мерки за борба с коронавируса, докато не бъде разработена ваксина срещу него. Това обяви парламентарният сектретар по здравеопазването Надин Дорис, пише London Evening Standard.

Правителството е подложено на натиск, по подобие на други страни от Европа, да разработи план за смекчаване на мерките за карантина. Специалистите обаче се противопоставят от разработването на такъв план на този етап, докато броят на смъртните случаи от COVID-19 в страната продължава да се увеличава.

Междувременно Дорис, която беше първият член на парламента, който беше диагностициран с COVID-19, намекна, че мерките ще останат в сила докато не бъде разработена ваксина.

"Има само един начин да излезем от пълната карантина и той е когато открием ваксина. Дотогава трябва да открием начини да адаптираме обществото си и да постигнем баланс между здравето на нацията и нашата икономика", написа тя в туитър.

Все още не е ясно кога ще има ваксина за COVID-19, като според някои експерти това може би ще отнеме между 12 и 18 месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа