Ода за кривите вълнения

И о, да, хлебарките не аплодират хлебарите…

Все още живеем за 1994- та и Световното, роним сълзи по покойни актьори

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Запознатите сте, смятам, с възторзите и жалейките в социалните мрежи по всякакъв повод. От Мачкай, до Поклон, с повод и без повод. Възхваляват се кратки успехи, все още живеем за 1994 година и Световното, роним сълзи по покойни актьори и ги наричаме Велики и Големи. Всеки с преценката си, всеки с любовта си, всеки с мярката си за нещата от живота. Не една смърт и едно погребение преминаха между Никулден и студентския празник и изстина, и замръкна между наздравиците, шарана и пукницата.

Тогава не ми говорете за траур, промъкнал се между пируването ви. Не ми говорете за величие и грандиозност, докато поствате готови цитати, стъкмени жалейки, имитаторски некролози. В психозата на един подправен живот, зависим от постове, грачене и храчене, се губи истинската потребност да оценим и съответно да възхвалим не по-малко важни неща от живота.

Но ще възхвалят ли „хлебарките” хлебаря, потънал в брашното на забвението, но замесил хляба ни. Хиляди трудолюбиви ръце, замесват хляба ни ежедневно,  напълно анонимни и невъзхвалени.

Само онези, които познаваме от екрана ли са велики? Само онези с артистична биография ли са големи? Критериите са сгрешени или са поне непълни. Какво мислим за хилядите лекари, счетоводители, учители, които проправят в живота ни пътеки от знание и удобство? Денонощните дежурства, оставените на празниците семейства, рани, кръв или неблагодарни ученици. Не е ли  велик и нашият войник, който вече го няма, но е защитавал Родината? Не е ли велик Поетът, знаен или незнаен, запомнен или забравен, който е брал звездни рими от хоризонта, за да ни ги поднесе за радост на ума.

Не сме ли горди с певците си, с необятното гърло на фолклора, донесъл не една радост на слуха и самочувствието ни.

Завираме се в мутиралото чувство за неопитомени възторзи и плач. Ревем на чужди гробове, а не сме благодарили на майките си. Не почитаме бащите си. Не питаме как е баба ни. Не знаем героизма на дедите си. Обожаваме мусаката си повече от тях, след като на страниците си във фейсбук постваме нея, а не семейните портрети с гордост и благоговение. Хлебарките никога не благодарят на хлебарите, а чайките крякат върху морето и го посират отвисоко. Може пък да е природен закон, знам ли…

 

Fashion idol

Мис Англия

Организацията, която провежда конкурса Мис Англия събра за празниците представителки на три декади. Коронованите британки позираха с всички атрибути на престижната титла и вкупом са днес модни идоли за седмицата. Вдясно виждаме облечената в бяло Мис Англия 1995, избрала са фотосесията красива вечерна рокля. Както и останалите и колежки, тя е стилно гримирана, без нито един детайл да тежи и напряга. В средата ни очарова коронованата за най-красива англичанка на 2011. Синята магия, която носи има завидната привилегия да образува около силуета и копринена прегръдка, декорирана с множество камъни. Цялата в пайети бордо, Мис Англия 2008 година ни връща с топлия чар на 60-те в цветните купони на клуб 54 и още нещо, още нещо.

 

Поздрав за рожден ден

Георги Христов пя за Ани Върбани

В известен столичен ресторант звездата Георги Христов поздрави с песен колежката си Ани Върбанова. Носителката на Златния Орфей, която празнува юбилей, бе просълзена от милия жест, споделен от близо 15-на приятели, събрали се в името на добрите стари времена и любовта. Върбанова, която издава и нов албум с песните си, бе облечена по всички правила на добрия вкус, вдъхновяваща и свежа както никога преди. Сред гостите бяха колеги на Ани, поднесли и цветята и благопожеланията си. Певицата бе много близка с Емил Димитров, като участваше във вокалите на повечето му песни. Покойната гранд звезда на българския поп наричаше галено колежката си Ани Върбани.

 

Приятелска среща

„Трите грации” обядваха празнично

Стилен обяд даде за свои приятелки бизнесдамата Елена Кристиано. Винаги бляскава и осведомена за адресите на добрия вкус, притежателката на Christian of Roma, зарадва  гостенките си с отличен избор. Звездата Силвия Кацарова също сподели този обяд и бе мила изненада за другата присъстваща - посланикът на Индонезия в България. Може да се каже, че трите дами имаха много общи теми, най-малкото поради факта, че Нейно Превъзходителство, макар и дипломат понастоящем, е признат в страната си дизайнер и художник. Кацарова пък сподели впечатления от представянето на новата си автобиографична книга, публикувана малко преди празниците. Елена Кристиано  разказа за посещението си в Турция, където освен че посрещна новата година, направи и няколко професионални срещи.

Коментари

Задължително поле