Ожесточена битка между Турция и "Ислямска държава" в Сирия

Снимка: Архив

Четиринадесет турски войници са били убити и 33 - ранени, в сблъсъци с бойци на джихадистката групировка "Ислямска държава" близо до северния сирийски град Ал Баб днес, предаде "Ройтерс", като се позова на изявление на турската армия.

Агенцията отбелязва, че вчера денят е бил един от най-смъртоносните за турските въоръжени сили от началото на тяхната операция "Ефратски щит" в Северна Сирия преди близо четири месеца. Това говори и за ожесточаване на битката за Ал Баб.

Турската армия посочи, че борбата за контрол върху сирийския град на 40 километра североизточно от Алепо и на 30 километра южно от границата с Турция продължава. Днес са били убити и 138 бойци на "Ислямска държава".

Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи, че 7 жители на Ал Баб са загинали при турски въздушни удари.

15 подкрепяни от Турция бунтовници са били убити в сраженията днес, допълни базираната във Великобритания неправителствена мониторингова организация, която разполага с широка мрежа от информатори в Сирия.

Операция "Ефратски щит" е насочена срещу "Ислямска държава", но и срещу кюрдските милиции "Сили за защита на народа", които Турция смята за враждебна сила.

 

Коментари

Задължително поле