на 23 март 2018 да почерпят

Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Оле Бьорн Шилстед е новият главен изпълнителен директор на Теленор България

Снимка: Теленор България

Оле Бьорн Шилстед ще бъде новият главен изпълнителен директор на Теленор България, считано от 1 август 2017 г., съобщават от пресцентъра на компанията.

Г-н Шилстед ще замени на поста Саша Филипович, който временно изпълняваше тази длъжност от 20 май 2017 г., след преназначаването на предишния главен изпълнителен директор Майкъл Фоли за ръководител на Grameenphone, поделението на Теленор Груп в Бангладеш. След встъпването в длъжност на г-н Шилстед, Саша Филипович ще продължи да изпълнява
задълженията си като главен търговски директор на Теленор България. В качеството си на главен изпълнителен директор на Теленор България, г-н Шилстед ще бъде част и от ръководството на клъстер „Централна и Източна Европа“ на Теленор Груп.

Оле Бьорн Шилстед се присъединява към Теленор Груп през 2000 г. и е работил като вицепрезидент и управляващ директор на азиатския офис на групата в Сингапур, а в последствие става старши вицепрезидент и директор „Корпоративно развитие“ за Азиатския регион на Теленор Груп. В периода 2009 – 2015 г. оглавява представителния офис на Теленор Груп в Москва, а през последните две години е главен директор „Корпоративно развитие“ на Теленор
Унгария.

Оле Бьорн Шилстед притежава дипломи по машинно инженерство и бизнес администрация от университета „Конгсберг“ (Норвегия) и е завършил програмата за развитие на бизнеса на IMD – Лозана (Швейцария). Женен, с три деца. “Щастливи сме, че Оле Бьорн прие предложението да оглави Теленор България. Работихме изключително успешно с него в Теленор Унгария и той
притежава доказани лидерски качества, отдаденост, откритост и желание постоянно да усвоява нови неща. Уверена съм, че ще бъде изключително полезен в осъществяването на стратегията на Теленор България и за постигането на амбициите на Теленор Груп в региона“, заяви изпълнителният вицепрезидент на Теленор Груп за Централна и Източна Европа г-жа Александра Райх.

“Очаквам с нетърпение да се присъединя към силния и много успешен екип на Теленор България. Ще се постарая добре да опозная и проуча този пазар, за да мога да помогна на компанията да запази и затвърди лидерската си позиция като операторът с най-висок дял приходи от мобилни услуги и Телклиентска удовлетвореност на българския пазар“, сподели г-н Шилстед.

Telenor има повече от от 3,3 милиона активни потребители в България. Към края на март 2017 г., услугите на компанията са достъпни за 99,63% от населението и на 89,75% от територията на страната. Към май 2017 г., 4G мрежата на Теленор покрива 89.06% от населението на страната. Теленор България е част от международната Теленор Груп, която оперира в 12 държави в Европа и Азия, и има 172 милиона абонати.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.