Олимпийците получиха „много добър“ от Кралев

Спортният министър Красен Кралев се срещна с част от олимпийските ни на игрите в Пьонгчанг и даде много добра оценка за представянето на българите до момента.

„Видяхте какво на прави Сани Жекова – шеста, Владимир Зографски се класира сред най-добрите 15 в световния елит на ски-скока, а Алберт Попов влезе в топ 30 на гигантския слалом, където конкуренцията е огромна – припомни министърът - Това са добри новини за българския спорт. Надяваме се Радослав Янков също да ни зарадва. Разбира се, в биатлона можехме малко повече, но те имат още състезания до края.“

И подчерта ще е необходимо да се влагат повече средства в спортната инфраструктура. „Без база и нормални условия е много трудно и успехите няма да са устойчиви, трайни“, допълни Кралев.

После министърът инспектира условията, при които живеят спортистите в олимпийското село. А там се срещна и с принцеса Нора от Лихтенщайн, член на МОК.

Кралев, който е в управата на Световната антидопингова комисия (ВАДА), имаше и двучасова работна среща с австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе. Обсъден бе спорът между ФИБА и Евролигата, както и позицията на Евросъюза по актуализация на кодекса на ВАДА.

Коментари

Задължително поле