Омари и красавици в частния влак на Ким Чен Ун

Сътруднички от щаба на лидера.

Вождът на Северна Корея не се лишава от никакви удобства по време на пътуванията си

Съпровожда го огромен щаб от снайперисти, готвачи и стюардеси

Докато светът се чудеше къде изчезна вождът на Северна Корея Ким Чен Ун, който през април не се появи дори на тържествата по повод честването на предците си, в медиите излязоха подробности за неговия частен брониран влак, с който пътува из страната, а през март беше и на официална визита в Китай.

Влакът беше забелязан за последно с помощта на южнокорейски сателит в курортния пристанищен град Вонсан, където се намират луксозната вила и яхтите на вожда. Това опроверга слуховете за тежкото здравословно състояние и дори смъртта на лидера, но пък породи други - че той се е изолирал заради коронавируса или, че някой от семейството му или от правителството е заразен. Но това няма как да разберем...

Известно е, че Ким Чен Ун не лети със самолет, както не са летели и баща му Ким Чен Ир, и дядо му Ким Ир Сен - не се знае дали заради аерофобия, или от съображения за сигурност. Тъмнозеленият влак на севернокорейския вожд е брониран отвсякъде, включително подовете на вагоните, а специалните тонирани стъкла на прозорците не дават абсолютно никаква възможност поглед отвън да стигне до височайшите пътници.

] Тъмнозеленият влак се посреща тържествено навсякъде из страната.
Тъмнозеленият влак се посреща тържествено навсякъде из страната.

Информацията за вътрешността на влака е оскъдна и идва от малкото официални снимки от пътуванията на лидера из страната и от редките думи на пребивавали на борда. Известно е, че в един от вагоните има конферентна зала с голяма бяла маса и коралово-розови кожени дивани. Друг вагон представлява банкетна зала и е обшит с тъмна дървена ламперия. Във влака има работен кабинет на лидера на КНДР, спални вагони, кухня и други помощни помещения.

В книгата си “Източният експрес: из Русия с Ким Чен Ир” Константин Пуликовски пише, че на борда са предлагани най-изискани деликатеси, включително омари. Можело е да се поръчат всякакви блюда от руската, китайската, корейската, японската или френската кухня. Менюто не е променено и по времето на Ким Чен Ун.

По време на пътуванията си лидерът на КНДР е придружаван от огромен щаб сътрудници - готвачи, сервитьори, чистачи, многобройна охрана, включваща и снайперисти, както и стюардеси, отличаващи се с рядка красота.

На 1 май вождът се появи пред света за откриването на нов завод, което означава, че влакът отново тръгна по релсите...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл