Омбудсманът на Благоевград участва в Регионален форум на омбудсманите от Балканските държави

По покана на Омбудсмана на Република България, Мая Манолова, доц. д-р Валентин Василев взе участие в Регионален форум с участието на омбудсманите от Балканските държави „Защита на правата на гражданите: Предизвикателства пред балканското сътрудничество“. Срещата протече в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз на 19.11.2018 г. в зала 6 на НДК, съобщават от общината.

На форума бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между омбудсманите на Балканите за защита на основните права и свободи на човека. Доц. д-р Василев взе участие във фокус-група за обсъждане на информация по въпросите, свързани със социалните и икономическите права на гражданите, предвидени в Хартата на основните права на Европейския съюз.

На 20.11.2018 г. , доц. д-р Валентин Василев взе участие в редовната годишна среща на действащите обществени посредници в Република България, която се проведе в град Кюстендил и организирана по покана на Васил Иванов, обществен посредник на Община Кюстендил.

Специален акцент в участието на Василев беше анонсирането на организирането и провеждането на национален научно-практически форум в началото на 2019 г., на който домакини да бъдат Община Благоевград и ЮЗУ “Неофит Рилски”.

Коментари

Задължително поле