Опит за покушение срещу първия помощник на Зеленски (СНИМКИ)

Извършиха опит за покушение срещу първия помощник на президента на Украйна Володимир Зеленски, Сергей Шефир. Според публикация на Евгений Шевченко, депутат от управляващата партия „Слуга на народа“ в канала му в „Телеграм“, Шефир не е ранен, но шофьорът му е пострадал, пише украинското издание ”Страна”.

"Току що близо до село Лесники (в района на Киев) беше направен опит за убийство на съветника на президента на Украйна Сергей Шефир. Шофьорът на Сергей беше ранен, той е бил улучен с три куршума", пише Шевченко.

Според украинския вестник "Страна", който се позовава на своите източници, шофьорът е в реанимация в тежко състояние.

Министерството на вътрешните работи на Украйна потвърди факта на обстрел на колата, в която се е возел Шефир, и обяви началото на издирването на нападателите. "Днес, около 10:00 часа, близо до село Лесники(в района на Киев), беше обстрелван автомобилът на първия помощник на президента Сергей Шефир", се казва в съобщението на министерството в туитър. Отбелязва се, че „издирването на лицата, стреляли по колата на първия помощник на президента на Украйна, е предмет на специална полицейска операция“. От МВР уточниха, че по колата са изстреляни 10 куршума.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа