„Орлите“ кълват като гости

Въпреки че „Лудогорец“ изпусна сигурно класиране за следващата фаза в последните две си домакинства, тимът на Димитър Димитров не трябва да се отчайва. „Орлите“ могат при определени обстоятелства да се класират и при поражение при визитата на „Хофенхайм“, но в Разград със сигурност не искат подобен драматичен вариант. А статистиката показва, че „зелените“ не трябва да бъдат определяни като аутсайдер далеч от дома.

Българският шампион има 28 визити зад граница в своята история, като едва в 12 от тях е бил в ролята на победен. В останалите 16 случая „Лудогорец“ е взимал минимум реми.

Осем са победите като гост на отбора, а това е било в мачове срещу сериозни съперници - „Партизан“ (1:0), ПСВ „Айндховен“ (2:0), „Динамо“ (Загреб) (2:1), „Черноморец“ (Одеса) (1:0), „Лацио“ (1:0), „Младост“ (3:0), „Цървена звезда“ (4:2), а през настоящата кампания вече повали „Брага“ с 2:0.

В други осем случая „зелените“ са стигали до равенство - „Дюделанж“ (1:1), отново „Партизан“ (2:2), „Виктория“ (2:2), „Базел“ (1:1), „Копехаген“ (0:0), „Судува“ (0:0), „Истанбул ББ“ (0:0), а най-престижният хикс е в Париж срещу ПСЖ в груповата фаза на Шампионската лига – 2:2.

Най-голямата загуба на „Лудогорец“ при гостуване е през изминалата кампания – 0:6 от „Арсенал“. В други два случая тимът от Разград е инкасирал по четири гола - „Реал“ (Мадрид) и „Базел“.

В своята кратка, но съдържателна история в Европа, „Лудогорец“ все още не е имал визита в Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ