Освободиха кмета на Червен бряг след снемане на показания

Снимка: Община Червен бряг

Кметът на Червен бряг Данаил Вълов е освободен след снемане на показания в Районното полицейско управление. Кметът и още петима общински служители бяха задържани при разследване на злоупотреби по европрограмата „Топъл обяд“.

Заради акцията на специализираната прокуратура беше отменен конкурс за директори на детски заведения, но обслужването на граждани е нормално.

Кметът на Червен бряг пристигна в Общината и ще участва в комисия, каза за "Хоризонт" секретарят Николай Недков.

Утре ще стане ясно на кого, освен на Данаил Вълов  ще бъде повдигнато обвинение, каза заместник главният прокурор Иван Гешев.

„Ситуацията е като в ТЕЛК, НОИ и един куп други държавни структури, пари изтичат отвсякъде. Пари има, но се краде много, казвам го откровено, не визирам конкретния човек, за да не наруша конституционно гарантирани негови права и презумпции. Да използвам този случай да обобщя това, което се вижда като данни по досъдебните производства“, посочи Гешев по-рано днес.

Секретарят на Община Червен бряг Николай Недков каза, че работата в Общината тече нормално и е ограничен достъпът на хора само до третия ѝ етаж:

„Тази сутрин в Общината имаше представители на жандармерията, които осъществяват пропускателен режим, записват влизащите служители в Общината, искат лични карти, записват ги, но не знам каква е целта. Хората са на работа. В момента правя оперативка. Не знам дали кметът е арестуван. Не знам и не мога да кажа нищо, тъй като аз съм в кабинета си. Има малко по-особен ред за влизане, даже и за контакти“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България