Осмина творци отиват на Луната с Юсаку Маезава

Японският милиардер, който ще е първият лунен турист, обяви че няма да пътува сам

Елън Мъск обяви кой ще е първият космически турист, който ще пътува до Луната на бъдещия му космически кораб. Това е японският милиардер Юсаку Маезава. Богаташът обаче се оказа, че от своя страна също има визия за пътуването. “Какъв е смисълът сам да изживея това фантастично пътешествие - каза на пресконференция Маезава. - Искам да го споделя с колкото се може повече хора. Затова съм решил да взема със себе си хора на изкуството.”

Милиардерът ще вземе със себе си вероятно 8-ина творци. Сред тях ще има музикант, художник, кинорежисьор и дизайнер. Те ще изкарат една седмица в космоса на борда на кораба на SpaceX, компанията за космически пътувания, водена от технологичния предприемач Илън Мъск. Засега имената на творците не са определени, те ще бъдат избрани еднолично от милиардера. За вкуса на Маезава говори фактът че миналата година плати 110,5 млн долара картина на Жан-Мишел Баския. Той е известен и като фен на Коко Шанел. “Ако Пабло Пикасо можеше да види отблизо повърхността на Луната, какви ли картини би нарисувал. Ако Джон Ленън беше зърнал Земята от космоса, кой знае какви песни щеше да напише,” обяснява решението си бъдещият космически турист.

За първи път от последната мисия на Аполо през 1972 г. хора ще пътуват около Луната.

Маезава се нарича “домакин куратор” на проектаи и дава “много пари” според Мъск, за да осигури всичките десет места на Big Falcon - ракетата, разработвана от SpaceX от 2012 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл