"Осмото чудо" на НФА "Българе" идва за първи път в Благоевград

Национален фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи за първи път в Благоевград нашумелия спектакъл "Осмото чудо", със специалното участие на холивудската знаменитост Бен Крос, съобщиха от общината. Събитието ще се проведе на 29 ноември 2018 г. от 19:00 часа на сцената на зала "Пейо Яворов". Културното събитие се осъществява под патронажа на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

"Осмото чудо" е по сценарий, хореография и режисура на продуцента и на ансамбъла Христо Димитров. Спектакълът е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни. Интригуващ сценарий, в който зрителите преоткриват за себе си личността на един верен приятел на България от преди век - кореспондента на в. "Таймс" за Балканите Джеймс Баучер.

Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо представени от танцьорите и солистите на "Българе", а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина. В четвъртия авторски проект на ансамбъла наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката.

Спектакълът "Осмото чудо" е игран в пълната си и в кратката си версия близо 100 пъти, триумфално покорявайки сцените в повечето градове в страната.

Билети за представлението "Осмото чудо" могат да се закупят на касата на зала "Яворов" и на тел. 0884 115 138.

Коментари

Задължително поле