Оставиха в ареста бургазлия, ударил баща си с 5-килограмов чук в главата

26-годишният Николай Василев, който за малко не уби баща си, застана пред магистратите в Бургас в четвъртък. Съдът реши да не го пуска от ареста.

Василев е ударил баща си с 5 килограмов чук в главата. С този чук разбивали бетон, за да вадят арматурно желязо, което пък предавали за вторични суровини. Инцидентът стана на 19 януари, в семейната къща на Василеви в Долно Езерово.

Бащата имал проблеми с алкохола и тормозел редовно жена си и двамата си сина- Николай и Божидар. Във фаталната нощ, той се напил за пореден път и предизвикал скандал, а после се прибрал в стаята си и легнал да спи. Малко по-късно синът му почукал на вратата, и след това ударил баща си с чука. Първоначално майката Валентина пое вината за удара , но при разследването стана ясно, че това е направил Николай.

„Засега не е ясно дали Николай е нанесъл само един удар по главата на баща си. На пострадалия Васил Василев вчера е била извършена животоспасяваща операция, от неврохирурзи в УМБАЛ-Бургас. Отцеубийството и опитът за него е най-тежкото според закона и според Библията престъпление и въпреки смекчаващите вината обстоятелства, обвиняемият трябва да остане в ареста поне докато тече разследването“, заяви прокурор Емил Христов.

Коментари

Задължително поле