Оставиха в ареста единия от задържаните при операцията срещу групата, заплашвала магистрати

Снимка: Булфото
Дилиян Георгиев

Апелативният съд в София остави в ареста Дилиян Георгиев, обвинен за притежание на наркотици и други престъпления. 

В съдебната залата стана ясно, че при акция преди няколко дни в дома на Георгиев са намерени 121 грама бяло вещество и две флашки. 

Единият от защитниците на мъжа - Христо Ботев, заяви че е спорен начинът, по който е станало претърсването. Става дума за порочна практика за поемни лица да  бъдат ползвани курсанти от МВР. Според съда няма законова пречка това да се случи, съобщи БТА.

Ботев цитира показания на бивша приятелка на Георгиев, която казала, че той някога е употребявал наркотици. Това  според защитата не означава, че намерените наркотици в дома му са негови. Освен това пликът, който е иззет, е бил под масата в хола, а не в сейф в жилището.

"Съвестта ми е чиста. Имам три деца. Това е фарс, цирк и набедяване. Имам и внук. Никога не съм си помислял да продавам наркотици. След децата си, обичам държавата си, а обвиненията, че работя срещу републиката са скалъпени", каза Георгиев пред съда.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че при извършени следствени действия в имоти на обвиняеми, част от организирана престъпна група, е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи, съобщиха от прокуратурата. Разследване се води от Софийската градска прокуратура. Престъпната група е уличена в множество престъпления.

Пред медиите по повод информацията, изнесена на брифинг по-рано днес, за списъци с имена на магистрати, Георгиев заяви, че съвестта му е чиста, а информацията в списъците и флашките не е вярна.

Решението на съда е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право