Оставиха в ареста за постоянно убиеца на диджей

Убитият диджей Тодор Тодоров

Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и със свое определение взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 50-годишния Константин Б. Мъжът е привлечен като обвиняем тези дни за предумишленото убийство на известния варненски диджей Тодор Тодоров - DJ Теddy, извършено с особена жестокост през февруари 2015 г. Тогава той е убит с нож пред дома му в кв. „Левски“, припомнят от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

До произнасянето на съда 50-годишният мъж е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор.

Според Окръжната прокуратура във Варна авторството на тежкото криминално деяние е доказано в достатъчна степен на този етап на наказателното производство. Състав на Варненския окръжен съд е споделил аргументите на прокуратурата, че ако е на свобода, Константин Б. може да се укрие или да извърши престъпление с оглед естеството, високата обществена опасност на деянието и размера на санкцията за убийство по член 116 от НК – от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението на ВОС подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Коментари

Задължително поле