Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Убитият диджей Тодор Тодоров

Обвиненият в убийството на варненския диджей Тодор Тодоров - DJ Теddy, се оказа защитен свидетел по друго дело. Това стана ясно на заседание на Варненския окръжен съд, от когото прокуратурата поиска да задържи под стража 50-годишния Константин Веселинов.

Той се яви със служебен защитник, но след него пристигна и нает адвокат, който настоя да му дадат време, за да се запознае с материалите по случая. Заради тези две обстоятелства магистратите отложиха решението си за петък. Тогава ще стане ясно по какво дело е защитен свидетел обвиняемият, който бе охраняван и от цивилни полицаи. Веселинов бе задържан за убийството на DJ Теddy почти 4 г. и половина след кървавата драма, станала на 27 февруари 2015 г. Тогава 46-годишният Тодор Тодоров бе наръган няколко пъти с нож на метри от блока, в който живее в кв. "Левски".

Разследващите работеха по две версии - за опит за грабеж от страна на наркоман или за убийство от ревност. Според запознати, след като се развел, Тодоров подновил стара връзка с хубавица. Тя обаче била приятелка на човек с криминално досие, който поръчал нападението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право