Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

Осъдиха двама роми, затрили самотник по идея на лихвар Убийци и подбудител си признаха вината, за да получат по-леки наказания

Ивелин и Ангел бяха задържани часове след убийството на самотника и оттогава са в ареста. И двамата са с основно образование и са безработни.

Двама роми от Вълчи дол ще лежат по 13 г. и 3 месеца затвор за грабеж и убийство на 59-годишен мъж от с. Войводино. Присъдите произнесе Варненският окръжен съд.

Делото бе решено в едно заседание, след като обвиняемите си признаха вината. Заради съкратеното съдебно следствие по силата на НПК първоначалните им наказания от 20 г. затвор бяха редуцирани с 1/3. По същата схема от 5 г. на 3 г. и 3 месеца бе намалена присъдата на подбудителя на тежкото престъпление – Владимир Стоянов от Суворово.

През лятото на 2017 г. той дал 80 лв. заем на Ивелин Маринов от Вълчи дол. Безработният ром обаче не успял да върне навреме парите и кредиторът започнал да ги олихвява. След като сумата набъбнала до 300 лв., Владимир предложил на Ивелин и приятеля му Ангел Петров да ограбят дома на самотника Недко Господинов от Войводино, за когото знаел, че разполага с много средства след продажба на земи. Лихварят обещал да разбере кога Недко няма да е у дома.

На 16 ноември вечерта закарал с колата си Ивелин и Ангел пред нарочения дом. Двамата роми проникнали вътре, но стопанинът бил там и ги чул. Започнал да вика за помощ и се опитал да избяга. Тогава апашите му налетели с бухалка и го налагали, докато спрял да мърда. След това претършували къщата, но не открили никакви пари. Взели само тава и менче от бакър, които после изхвърлили на пътя. На другия ден съседка открила Недко в локва кръв, а убийците били заловени след броени часове. По-късно разследващите стигнали и до подбудителя.

Тримата бяха осъдени да покрият разходите по делото от 7010 лв., а физическите убийци на Недко ще плащат и 100 000 лв. кръвнина на наследниците му.

Присъдите могат да се обжалват или протестират в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Когато някой заговори за „интеграция“, да знаете, че е престъпник и идиот. Примитивните черни скотове от няколко хиляди години са малоумни изверги, ДНК-то им е примитивно.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.