Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Oбявиха свободните места след второто класиране в гимназиите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 юли 2019

Осъдиха публичен изпълнител, ощетил държавата с близо половин милион лева

Снимка: Архив

Публичен изпълнител от Варна бе осъден окончателно на 1 г. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за нанасяне на щети на държавата за близо половин милион лева, съобщиха от Апелативната прокуратура. Наказанието на Недрет Н. влиза в сила, след като ВКС потвърди наложената му от Апелативен съд-Варна присъда.

Публичният изпълнител нарушил служебните си задължения, като прекратил с разпореждане изпълнително производство за принудително събиране на държавни вземания от „Евродринкс“ АД, собственост на покойния бизнесмен Михаил Михов, известен като Мишо Бирата. Недрет Н. направил това, въпреки че задължението не било погасено изцяло и така нанесъл щети за 498 728 лв., установила съдебно-счетоводната експертиза. За да прикрие следите, служителят ръчно нанесъл промени в размера на лихвите и част от главницата на вземанията в деловодната система на Агенцията за държавни вземания.

През 2016 г. Недрет Н. бе признат за невинен от окръжните и апелативните магистрати във Варна. След протест на прокуратурата въззивното решение на Апелативния съд е било отменено от ВКС, а делото – върнато за ново разглеждане, след което публичният изпълнител получил условната присъда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.