Осъдиха студент на 100 дни затвор за регистрация на мъртъвци на президентските избори в САЩ

Снимка: Pixabay

Студент от университета "Джеймс Мадисън" е осъден на 100 дни затвор, след като се е признал за виновен, че е регистрирал мъртви избиратели в полза на Демократическата партия, по време на изборите за президент през 2016 г., пише The Washington Examiner.

Андрю Спилс, на 21 години, е осъден на 100 дни затвор, от федералния съд на Вирджиния, за това, че е регистрирал 18 формуляра за регистрация на гласоподаватели миналия Август. Съдията е отказал да наложи глоба, тъй като младежът не е способен да я плати.

Изборната измама се наказва с до 1 година затвор и 100 хиляди долара глоба в щата Вирджиния, но Спилс е сключил споразумение със Съда. Затова присъдата му е толкова малка.

Студентът е работил за кампанията на Демократическата партия на САЩ, по време на регистрацията на избирателите. Той е признал, че е приготвял фалшифицирани избирателни формуляри, като е получавал името, възрастта и адреса на отделните мъртви избиратели, директно от отдела на Демократическата партия във Вирджиния.

Той е измислял рожденната дата, на основата на годините на лицето и е измислял социалноосигурителните номера, заявиха от Правосъдното министерство на САЩ.

Коментари

Задължително поле