Осъдиха трима братя, ограбили посетители на Топлата вода

Трима братя, ограбили посетители на безплатната минерална къпалня край варненския плаж, известна като Топлата вода, бяха осъдени от Варненския окръжен съд. 34-годишният Здравко, който в момента е в затвора за друго престъпление, ще лежи още 4 г. при строг режим. 33-годишният Ивайло влиза зад решетките за 2 г. Магистратите им наложиха ефективни наказания, тъй като и двамата са рецидивисти.

Най-малкият брат Росен /27 г./ се отърва с условна присъда от 2 г. с 4-годишен изпитателен срок заради чистото си до момента съдебно минало. Тримата извършили грабежа посред бял ден на 12 август 2014 г. Отишли край Топлата вода и задигнали дрехи, мобилни телефони, бижута и лични вещи на трима души, които се къпели в горещия басейн. Минувач видял крадците и бил тревога.

По бански обраните мъже хукнали да си спасяват имуществото, но апашите им дали отпор и успели да се измъкнат със заграбеното. За да си спестят по-тежки наказания, братята се признаха за виновни и възстановиха на потърпевшите стойността на окрадените вещи в размер на 1583 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България