5-ма фенове остават в ареста след инцидентите вчера в София

Летище София се похвали с близо половин милион пътници за месец

Моравецки и Нетаняху ще потушават напрежението след скандала по повод Холокоста

Кристиан Вигенин: В Македония видяхме промяна на отношението към България Визитата на президента Радев бе изключително успешна, каза депутатът

Димитър Маргаритов, КЗП: Сайтове за продажба на автомобилни гуми спестяват задължителна информация

Алпинист-ветеран: Младите подценяват опасностите в планината

Екатерина Захариева: Срещата ЕС-Турция е успех за българското председателство

САЩ обмислят нови санкции срещу руски официални лица

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: Няма да подам оставка

Президентът на Република Сръбска глобен за превишена скорост в Хърватия

Началникът на планинските спасители: Индивидуалната лавинна екипировка навлиза все повече у нас

Започва Великият пост

Лишени от свобода превзеха затвор в Рио де Жанейро

Надраскаха със свастики полското посолство в Израел

Саудитките вече имат право на собствен бизнес

Отварят 51 мерки по европрограмите през 2018 г. 197 млн. лв. предвидени за развитие на туристическите атракции

От началото на декември догодина ще се кандидатства за 107 млн. лева за внедряване на иновации.

Модернизират „Струма“ с 439 млн. лв.

Петдесет и една процедури по европейските оперативни програми ще бъдат отворени за кандидатстване през 2018 г. Те са по осем програми – “Иновации и конкурентоспособност”, “Развитие на човешките ресурси”, “Наука и образование за интелигентен растеж”, “Околна среда”, “Региони в растеж”, “Добро управление”, “Транспорт и транспортна инфраструктура” и по Програмата за развитие на селските райони. Голям интерес има към “Развитие на туристически атракции” към ОП “Региони в растеж”, подчерта Анна Генчева, управител на Областния информационен център в София. Процедурата се очаква да стартира още през януари 2018 г. и е с бюджет 197 млн. лева. По нея могат да кандидатстват Министерство на културата, общините и вероизповеданията.

До 29 декември тази година приключва общественото обсъждане по процедура “Насърчаване на предприемачеството” по ОП “Иновации и конкурентоспособност”.По нея да могат да кандидатстват фирми, регистрирани след 31.12.2016 г., които са микро, малки или средни предприятия, както и медии, поясни Генчева. Голям проект на стойност 439 млн. лв. се очаква да започне в края на юни по програма “Транспорт и транспортна инфраструктура” за изграждане и модернизиране на участъците от автомагистрала “Струма”.

През април ще започне кандидатстването по мярка 6.4.1 от Програма за развитие на селските райони. По нея ще се отпускат пари за производство или продажба на продукти, производство на енергия от ВЕИ за собствено потребление, развитие на занаяти и услуги, включително в туризма.

28 малки общини ще могат да се възползват от процедурата “Енергийна ефективност в периферните райони” с бюджет 34 млн. лв., която трябва да бъде отворена през март догодина. В началото на декември започва кандидатстването по мярка “Стимулиране внедряването на иновации”, по която има 107 млн. лв. Целта й е да подкрепи българските предприятия във внедряването на иновации.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.