На 20 март 2019 да почерпят

Страшни предсказания, в които никой не повярва, но те се сбъднаха

Колосален провал за червения отбор в „Хелс Китчън“

Черна гора вдига Футболист №1

Рамуш Харадинай: Въобще не ни интересува Сърбия и какво се случва там

Пътнически самолет се запали на летището в Техеран (ВИДЕО)

Кристалина Георгиева: Пропътувах много дълъг път до Световната банка

Правило от 1604 г. препъва Брекзит Удължаване на срока изглежда най-вероятно

Руският военен министър се срещна с Асад в Сирия

Български отбор спечели Световното първенство за геймъри

Назърбаев се оттегли след 29 години на власт Изненадващо президентът на Казахстан обяви оставката си

„Ла Скала“ връща €3 млн. на Рияд

Ученички танцуват кючек в час, учителка им ръкопляска

Ремонтират с близо 7 млн. лв. ключово трамвайно трасе 1.6 км нов релсов път по улица “Каменоделска” в София

Благоевград с нови спирки и автобуси

Отварят 51 мерки по европрограмите през 2018 г. 197 млн. лв. предвидени за развитие на туристическите атракции

Модернизират „Струма“ с 439 млн. лв.

Петдесет и една процедури по европейските оперативни програми ще бъдат отворени за кандидатстване през 2018 г. Те са по осем програми – “Иновации и конкурентоспособност”, “Развитие на човешките ресурси”, “Наука и образование за интелигентен растеж”, “Околна среда”, “Региони в растеж”, “Добро управление”, “Транспорт и транспортна инфраструктура” и по Програмата за развитие на селските райони. Голям интерес има към “Развитие на туристически атракции” към ОП “Региони в растеж”, подчерта Анна Генчева, управител на Областния информационен център в София. Процедурата се очаква да стартира още през януари 2018 г. и е с бюджет 197 млн. лева. По нея могат да кандидатстват Министерство на културата, общините и вероизповеданията.

До 29 декември тази година приключва общественото обсъждане по процедура “Насърчаване на предприемачеството” по ОП “Иновации и конкурентоспособност”.По нея да могат да кандидатстват фирми, регистрирани след 31.12.2016 г., които са микро, малки или средни предприятия, както и медии, поясни Генчева. Голям проект на стойност 439 млн. лв. се очаква да започне в края на юни по програма “Транспорт и транспортна инфраструктура” за изграждане и модернизиране на участъците от автомагистрала “Струма”.

През април ще започне кандидатстването по мярка 6.4.1 от Програма за развитие на селските райони. По нея ще се отпускат пари за производство или продажба на продукти, производство на енергия от ВЕИ за собствено потребление, развитие на занаяти и услуги, включително в туризма.

28 малки общини ще могат да се възползват от процедурата “Енергийна ефективност в периферните райони” с бюджет 34 млн. лв., която трябва да бъде отворена през март догодина. В началото на декември започва кандидатстването по мярка “Стимулиране внедряването на иновации”, по която има 107 млн. лв. Целта й е да подкрепи българските предприятия във внедряването на иновации.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.