Отвлякоха един от синовете на най-издирвания наркобарон Ел Чапо

Един от синовете на прочутия мексикански наркобарон Хоакин "Ел Чапо" Гусман е сред шестимата отвлечени от ресторант в мексиканския курорт Пуерто Ваярта. Прокурорът на щата Халиско потвърди информацията на пресконфереция пред местните медии.

Хесус Алфредо Гусман Саласар, на 29 години и син на Хоакин Гусман, е сред похитените шестима души от отряд от седем въоръжени мъже в ресторант. Следствието все още не е достигнало до категорични заключения поради противоречивото естество на повечето от уликите. Според очевидци жените, които са били с отвлечените мъже, са останали недокоснати от похитителите, а човек, който се е хранил с групата, е напуснал ресторанта минути преди атаката.

Предполаемите извършители на атаката са от картела "Ново поколение на Халиско", който в рамките на няколко години се превърна в един от най-могъщите мексикански престъпни групировки. Прокурорът Едуардо Алмагер увери жителите на щата, че охраната им е подсилена, сигурността им остава водещ приоритет и насилието няма да бъде толерирано.

Хоакин "Ел Чапо" Гусман остава затворник в "Сиудад Хуарес" в близост до мексканската граница със Съединените щати и очаква в скоро време евентуално екстрадиране по настояване на Вашингтон.

Коментари

Задължително поле