Отиде си актьорът, изиграл мосю Льоклер в сериала „Ало, ало“

Робин Паркинсън e починал на 92 години.

Актьорът Робин почина на 92 години

Богата кариера в киното, театъра и телевизията

Обичаният британски актьор Робин Паркинсън, прочул се с ролята на мосю Ернест Льоклер в комедийния сериал “Ало, ало”, е починал на 92 години, съобщиха близките му. До него са били съпругата и дъщерите му.

Паркинсън има богата кариера в киното, театъра и телевизията, с качествени роли в редица телевизионни сериали като Girls About Town, The Many Wives Of Patrick, The Young Ones и Rising Damp.

Робин Паркинсън участва и в детския телевизионен сериал Button Moon, както и в телевизионните реклами от 80-те години на миналия век за Tunes и Babycham.

Но най-голям успех му носи образа на Ернест Льоклер в “Ало, ало”, станал култов и в България.

Персонажът пристига в Нувйон, Франция след като неговия брат, Роже Льоклер го посещава в затвора и решават да си разменят местата, защото затворническата храна е по-добра от тази на мадам Едит.

Подобно на своя брат, Ернест е стара любов на мадам Фани и работи като фалшификатор и пианист в ресторанта. Ролята на Ернест е изиграна от Дерек Ройл в 6-ия сезон на сериала, но той внезапно умира и Би Би Си се нуждае от нов човек. Робин Паркинсън поема задачата.

Преди 5 години почина и актьорът Гордън Кей, изиграл главната роля на Рене в комедийния сериал “Ало, ало”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес