На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Откриват национален център за лицево-челюстна хирургия

Национален консултативен център по лицево-челюстна хирургия ще заработи до дни в УМБАЛ “Св. Анна”, а лекари-специалисти ще се командироват и на място в за спешни операции в страната с хеликоптер.

Дентални специалисти ще са на разположение 24/7

Модерна техника ще съкращава времето за операция почти двойно

Национален консултативен център по лицево-челюстна хирургия ще заработи до дни в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) “Св. Анна” в София. Специална телефонна линия ще бъде на разположение денонощно на хирурзи и пациенти от цялата страна.

Лицево-челюстният хирург д-р Константин Димов ще ръководи здравното звено.
.

Доц. д-р Васил Свещаров, който е главен координатор на експертния съвет в тази област към министерството на здравеопазването, както и доц. д-р Боян Влдимиров от Съвета ще са част от Националния център. А новото звено ще се оглавява от д-р Константин Димов, който заяви пред “Труд”: “В болницата се използва технология за заместване на увредени или липсващи костни структури посредством индивидуални 3D принтирани импланти”. “Модерната техника ще съкращава между 40 и 50 процента времето за операция”, посочи още д-р Константин Димов.

Националният консултативен център при необходимост ще изпраща и екипи на място. Така например, ако стане инцидент с пострадал край Велико Търново, а пациентът не може да бъде транспортиран заради състоянието му, екип от специалисти може да пристигне на място с хеликоптер, за да окаже необходимата помощ. Българските хирурзи по лицево-черепна хирургия ще работят в тясно партньорство с техни колеги от Германия и Русия.

“В УМБАЛ “Св. Анна” ще бъде създаден и денонощен дентален център, в който дентални лекари и специалисти по орална хирургия ще бъдат на разположение на пациентите 24/7”, посочи още ръководителят на Националния консултативен център по лицево-челюстна хирургия д-р Димов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.