Откриха класифицирани документи и в дома на Майк Пенс

Класифицирани документи бяха открити в дома на бившия вицепрезидент на САЩ Майк Пенс в Индиана миналата седмица, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на негов адвокат.

Става въпрос за "малък брой документи, маркирани като класифицирани, които по невнимание са били опаковани и транспортирани в дома на бившия вицепрезидент в края на мандата на предишното правителство", е съобщил адвокатът на Пенс Грег Джейкъб в писмо до Националния архив миналата седмица, предаде БТА.

Според Джейкъб "Пенс не е знаел за наличието на поверителни или класифицирани документи в частната му резиденция, съзнава колко важна е защитеността на поверителна и класифицирана информация, и е готов и иска да сътрудничи изцяло на Националния архив и на всяко друго свързано разследване".

Говорител на министерството на правосъдието отказа да направи коментар днес, а адвокат, представляващ Пенс, не отговори веднага на имейл с искане за допълнителни разяснения.

Запитан директно дали е взел със себе си някаква класифицирана информация, напускайки поста си, през август миналата година Пенс отговори: "Не, доколкото ми е известно".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка